Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Скучаете по празниците? Сега е моментът да научите гръцки он-лайн

26 Декември 2008 / 14:12:44  GRReporter
8332 прочитания

                Коледните и новогодишните празници са дългоочаквано и весело преживяване, но понякога дългите зимни вечери доскучават, особено ако ги прекарвате вкъщи. Когато децата заспят, а на вас не ви се гледа телевизия, може би е дошъл моментът да започнете да учите гръцки език он-лайн. Така ще си осмислите студените и мрачни дни, а при следващата ваканция в Гърция всички ще ви завиждат, че ще можете да завържете разговор с гръцките си домакини.


                Решението го дава Центърът за гръцки език (www.greeklanguage.gr), който отвори нов портал ( www.greek-language.gr), предназначен за он-лайн уроци по гръцки език. Уроците са предназначени за най-широк кръг потребители и са безплатни. От тях могат да се заинтересуват както университетски преподаватели, учители по гръцки език и студенти, така и най-обикновени хора, които искат да научат основните правила на езика. Уроците са предназначени както за гърци, които искат да обогатят познанията си по езика, така и за чужденци, начинаещи и напреднали, вътре и извън Гърция.


                Новият портал предлага уроци както по новогръцки език, така и по старогръцки и по средновековен гръцки език. На адреса му също така може да се намери курс по гръцка литература и друг по гръцка история.  Има три вида он-лайн речници, сред които гръцко-английски и гръцко-гръцки тълковен речник. Дизайнът на портала улеснява много потребителя, ефективен е и лесно се сърфира из лабиринтите му. Съдържа много богата информация и наистина представлява прозорец към гръцкия език и култура в дигиталната ера за напреднали и начинаещи.


                Не случайно през септември тази година Центърът за гръцки език бе награден с Европейския езиков знак за иновативни он-лайн програми за езиково обучение. Във портала можете да намерите много полезна информация и за официалните изпити за владеене на гръцки език (http://www.greek-language.gr/greekLang/certification/index.html), които през следващата 2009 година ще се проведат на 13 и на 14 май, а записването за тях става он-лайн от 02.02. до 23.03.2009

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus