Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Масови съкращения в гръцката телевизия Антена

31 Юли 2015 / 17:07:46  GRReporter
1452 прочитания

Гръцката телевизия Антена, собственост на предприемача Минос Кириаку пристъпи към масови съкращения на персонала си, съобщиха за GRReporter журналисти, работещи в медията. Днес съобщения за прекратяване на трудовите договори са получили 30 души оператори и технически персонал и 10 души от администрацията на канала. Телевизия Антена беше собственик на българската Нова Телевизия в продължение на 10 години - от 1999 до 2009, когато Минос Кириаку продаде българската си медия за фантастичната сума от 620 милиона евро. Сделката и досега се смята за една от най-успешните в гръцкия медиен пазар.
    Преди 10-тина дни каналът уволни и 10 журналисти, сред които беше и програмният директор на телевизията Янис Лациос, по-известен с това, че е бивш съпруг на гръцката телевизионна легенда Елени Мененгаки. Преди няколко месеца друга гръцка телевизия Алфа също пристъпи към масови съкращения на техническия персонал, а на оставените на работа намали заплатите с 50 на сто.


    Експерти от бранша коментираха пред GRReporter, че това е само началото на кризата на гръцкия медиен пазар. Изключително спорният проектозакон за електронните медии, който СИРИЗА внесе ще доведе до още по-голямо свиване на медийния пазар, а данъкът върху рекламите ще предизвика допълнителни сътресения.

Категории: гръцка телевизия съкращения Антена проектозакон на СИРИЗА медиен пазар данък върху рекламите
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus