Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Костас Гаврас ще прави филм за Варуфакис

31 Август 2015 / 09:08:18  GRReporter
924 прочитания

Филм за преговорите между правителството на СИРИЗА и кредиторите на Гърция през първата половина на 2015 подготвя световноизвестният режисьор от гръцки произход Костас Гаврас. Според публикации в гръцки медии филмът ще бъде заснет през 2016 и цели да представи всички събития около продължителните преговори, включително и случилото се зад затворените врати на заседанията в Брюксел.

Главният образ в него ще бъде основният персонаж в безкрайните преговори – бившия финансов министър Янис Варуфакис. Неговите конфронтации с германския му колега Волфганг Шойбле, председателя на съвета на финансовите министри от Еврозоната Йерун Дайселблум и директора на Международния валутен фонд Кристин Лагард ще бъдат поставени в центъра на сценария. По този начин Гаврас ще предостави на Варуфакис възможността да разкаже нещата през своята призма и вероятно да разкрие неизвестни засега детайли.

Очакванията са, че целият сюжет ще се завърти около личността, стила, ексцентричността и публичните прояви на Янис Варуфакис. Заигравката с медиите, които той щедро подхранваше с изявления и изпълнения, за да удовлетвори желанието си да задържи върху себе си публичния и световен интерес също ще бъде част от сценария.

Режисьорът Костас Гаврас, който от години е постоянен жител на Франция се наложи като автор на филми с политическо съдържание. Емблематичният за него политически трилър „Z” (1969), който представя убийството на депутата от Единната демократична левица Григорис Ламбракис през размирната за Гърция среда на 20-ти век е спечелил Оскар в категорията „най-добър чуждоезичен филм”.

В последния си филм „Капитал”, Гаврас критикува съвременния капитализъм. Прочетете повече за него тук: http://www.grreporter.info/Vzimame_pari_ot_bednite_i_gi_razdavame_na_bogatite/12858

Категории: КиноПолитика Костас Гаврас филм за Янис Варуфакис преговори между Гърция и кредиторите
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus