Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос оправда всички надежди

30 Юли 2009 / 14:07:30  GRReporter
920 прочитания

Вчера в 21:00 часа в Словакия, за да премерят сили се изправиха един срещу друг Слован Братислава и Олимпиакос. Шампионите имаха за цел да избегнат негативният резултат на миналото лято с кипърския Анортозис. Сега схемата на треньора Тимур Кецбая  4-2-3-1, доведе до победа с два гола. Развитието да мача, е било разиграно технически по време на тренировка, така че за играчите е било лесно просто да следват ритъма на игра.

Удовлетворен от работата на екипа си, както и готовността на играчите да дадат всичко от себе си, грузинският треньор на шампионите се появи след победата за третия предварителен кръг на Шампионската лига, и сподели:  «Това беше добър първи мач за сезона. Играхме добре от самото начало имахме успех за бърз гол. Имахме бързи цели два часа, и създадохме много шансове, но не ги използвахме всички. Резултатът  2-0 ни дава голямо предимство. Стояхме добре на терена и победата дойде заслужено. Бяхме готови за този мач. Мога да кажа, че съм доволен »

Леонардо, който направи много добро представяне, каза: «Това е много важна победа, и ние имахме много различна ефективност спрямо последната  среща. Треньорът каза, че Словакия е добър отбор и трябваше да бъдем много внимателни. », а относно неговата позиция на игрището от ляво, допълни:« Аз играя малко по-напред. Треньорът знае къде мога да съм полезен най-добре ".

В третия предварителен кръг на Шампионската лига  другия гранд на гръцкия футбол, Панатинайкос срещна Спарта Прага и претърпя поражение с 1-3. Единственият гол за Панатинайкос падна в 67 минута и е дело на гръцкият национал Димитрис Салпенгидис.

Реваншът на двата мача ще е след седмица, като Панатинайкос ще играе на 4 август срещу Спарта, а Олимпиакос ще играе на 5 август със Слован Братислава.

Без важен играч ще е Олимпиакос през следващите месец и половина. Това е Василиос Торосидис. Травмата ще изисква продължително лечение и операция, това ще лиши отбора от Торо и през следващите мачове в Шампионската лига, както и националният отбор в срещите с Швейцария и Молдова, през 5-ти и 9-ти септември.

Диляна Иванова

 

Категории: СпортНовини от Гърция футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus