Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Златен медал за Гърция от Eurolymp във Франция

02 Май 2010 / 15:05:33  GRReporter
1803 прочитания

 

Със златен медал в категорията RS:X се завръща гръцкият сърфист Вирон Кокаланис от международната регата Eurolymp в Йер, Франция. Младият гръцки сърфист се класира на първо и на пето място в гонките и завърши с 19 точки, като успя да задмине поляка  Пйотр Миска,който завърши с 31 точки.

 Радостен за успеха си Кокалнанис заявява пред гръцките медии: „ Намирам се в много добро физическо състояние. Благоприятни бяха и условията, които намерих в Йер. Надявам се да се представя  по същия начин и по време на следващите състезания.”

Победата в Йер е втората голяма победа за гърка тази година. В началото на месеца той отбеляза и най-големия успех в кариерата си на спортист като спечели златен медал в едно от най-силните първенства „Trofeo SAR Princesa Sofia MAPFRE 2010”, което се организира всяка година в Майорка в чест на кралицата на Испания, София. Тогава Кокаланис остави след себе си новозеландеца Том Ашли, който зае второ място и холандеца Дориан фан Ризеберге, едно от водещите имена в световната класация.

Мечтаното развитие на нещата за гръцкия уиндсърфист идва след тежък период на изпитания. 24-годишният Кокаланис води борба не само навътре в морето, но и в живота. След златото от Майорка той разкри пред списание Down Town, че мисълта да зареже всичко и да се откаже от спорта е минавала неведнъж през главата му. След смъртта на баща му, благодарение на който е направил първите си стъпки в спорта, семейството е притиснато от финансови проблеми. Майка му загубва работата си, а финансовото обезщетение закъснява... Липсата на пари става пречка  Кокаланис да участва във важни състезания. Така в първенството в Майорка той стартира с оборудване от миналата година... Силата на желанието обаче и  моралната подкрепа  на майка му го карат да продължи.

С лош късмет започнаха първите си съвместни стъпки ветроходците Емилиос Папатанасиу и неговият нов партньор Александрос Драгуцис. Те участваха в категорията Star  и въпреки, че по време на Medal race флиртуваха със златния медал, курса им беше анулиран, в резултат на което се класираха на 5-то място.

Резултатът обаче едва ли изненадва самия Папатансиу, който дни преди старта коментира участието си в Йер по следния начин: „Със сигурност ще е трудно да се очакват добри резултати още от самото начало. Трябва да има разбирателсто и химия между двамата в лодката. Нужен е и тежък труд, много търпение и състезания за да се види дали сме добър екип”.

 

Снимка: sport24.gr

 

 

Категории: Вирон Кокаланис уиндсърф Йер Eurolymp спорт златен медал
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus