Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Женският отбор по водна топка на Олимпиакос се цели в четворката на Европа

05 Януари 2010 / 10:01:42  GRReporter
833 прочитания

Високи цели си е поставил женският отбор по водна топка на Олимпиакос. Бяло-червените, които в момента се намират в осмицата най-добри отбори в Европа, са твърдо решени да се борят за следващата си цел - да влязат в четворката на Европа. След 11 години отборът на Олимпиакос успя да се покачи отново на върха на Гърция, не изненадва никого и фактът, че сега отправя поглед към по-високите върхове.
    За да влязат в четворката по водна топка за жени в Европа бяло-червените ще трябва да отхвърлят отбора на Испания - Сабадел. Първата среща на Сабадел и Олимпиакос ще се играе в Испания, а втората в Атина, в Пирея. По думите на опитната  състезателката от отбора на бяло-червените Ставрула Андонаку изтегленият жребий и за двата отбора ще бъде като трамплин – чрез него победителите ще влязат автоматично в следващото класиране.
    Андонаку е оптимистично настроена за предстоящите срещи и смята, че и двата отбора са с равни шансове за победа. Според нея фактът, че повечето състезателки от Сабадел са от чужд произход, не би трябвало да притеснява никого, смята дори че Олимпиакос има по-голямо  предимство, тъй като е имал повече участия в първенства за Купата на Европа отколкото противниковият отбор. Андонаку определя отбора на Испания като много добър, но смята, че определено е по силите на бяло-червените да спечелят мача, още повече че в него няма истински фаворит.
     Целта на отбора от Пирея е да покажа една сериозна, координирана и съсредоточена игра. Според състезателката никакви прогнози за победа не могат да бъдат направени, тъй като когато спортните срещи стигнат  толкова високо ниво нещата обикновено стават неустановени и всичко може да се случи. Целта обаче винаги остава победата, а за отбора на Олимпиакос в този случай това е отхвърлянето на Сабадел и класирането в четворката най-добрите в Европа.

Категории: Олимпиакос водна топкаСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus