Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Защо ключови играчи напускат националния отбор по футбол на Гърция?

13 Септември 2010 / 16:09:35  GRReporter
1868 прочитания

Когато в началото на август нападателят Янис Аманатидис напусна редиците на гръцките национали във футболните среди настъпи смут. Когато същият се осмели да заяви пред гръцки медии, че „механизмите” около националния отбор го изнервят и му е омръзнало от тях и ако каже всичко, което знае ще избухне бомба и без да казва всичко, бомбата беше поставена. В последствие се оказа обаче, че това е бомба със закъснител..., която носи със себе си вълна от напускания на играчи.  Какво всъщност се случва в отбора на Гърция след като Рехагел се оттегли, а треньорската скамейка зае Сантос?-  се питат мнозина.  Аманатидис, който не беше включен от новия треньор на националите в  приятелския мач със Сърбия не си спести  все пак  и някои публични изказвания, които разкриват частично горчиви истини:  „Имена от гръцкия футбол се оттгелят, защото има неща, които не са наред. Затова и нямам повече желание да играя... Някои футболисти не играят в отборите си, но играят  в националите. В това няма логика.  9 от 10 играчи бяха на ясно  кой ще играе... Мислех, че гръцкият футбол става по-добър, но такова нещо не се случва. Някои футболисти не представят държавата, а  себе си. Използват отбора за да се покажат.... Това винаги ме е дразнело...”

Шумът в медиите относно съдбата на националния отбор на страната  се разрасна. Причината за това обаче е не в медиите, а в самата действителност. Вълната от оттегляния на играчи не може да бъде пренебрегната. Подозренията,че в отбора нещо не е наред  също. Втори редиците  напусна Сотирис Кириакос. След приятелския мач с отбора на Сърбия защитникът на Ливърпул информира за решението на интернет страницата си. Преди броени дни националите напусна и нападателят на Айдрахт, Фанис Гекас. Слуховете около оттеглянето на 30-годишния играч се врътяха около това, че Сантос  не го включва в играта, а също така, че е в крайно лоши отношения със съотборник. Има съмнения,  че именно това е и причината  за оттеглянето на Аманатидис.  Същият обаче заявява, че оттеглянето му няма връзка с играчите. Остро критикува за сметка на това отношението на държавата към отбора. „Не искам да засегна нито един футболист. Това че съществува проблем обаче е ясно”- заявява пред медии Гекас. По думите му причините за оттеглянето ги знаят отговорни лица, а самото решение той е взел отдавна.  Категоричен е, че след оттеглянето на Рехагел в отбора нищо не се е променило, затова и той няма да промени решението си. Освен... ако ситуцията не се поправи.

Напрежението около националите ескалира съвсем, когато в медиите се появи новината, че след като Михалис Сифакис става основен, Александрос Дзорвас ще напусне отбора. Край на истерията се наложи да сложи самият Дзорвас:  „Около името ми се е създала странна атмосфера. Много е странно откъде идва всичко това, тъй като не съм заявявал нищо, нито съм се изказвал никъде публично. Няма никакъв шанс да се оттегля от националния отбор... За мен е огромна чест да играя в него. Не ме интересува дали треньорът ще ме остави на скамейката или на трибуната. Хората в момента имат много проблеми и не е честно добре платените да създават такива теми”- категоричен е вратарят на националите. Същият потвърди, че няма никакъв конфликт между него и съотборника му Костас Кацуранис. „Ние сме съотборници толкова много години. Играем заедно и в националите, и в Панатинайкос, и имаме общи цели. Искаме заедно да видим отбора ни в Euro” .

Суматохата настанала в отбора на синьобелите не остана без отзвук и в Главния секретариат по спорта. „ Никой не може  просто така, на майтап  да подритне историята на националния отбор”-  коментира ситуацията Панайотис Бицакцис.  Оттеглянията на играчи обаче са факт...

Категории: Фанис Гекас Александрос Дзорвас Сотирис Кириакос Янис Аманатидис напускане оттегляне национали конфликт спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus