Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Загубата от Копенхаген разтърси футболистите и треньора на Панатинайкос

30 Септември 2010 / 15:09:23  GRReporter
2017 прочитания

Този, който поема отговорността за загубите на един футболен отбор обикновено  е треньорът. По всичко си личи, че Никос Ниоплиас осъзнава това. Пред гръцки медии той подчертава, че няма да има никакъв проблем ако трябва да напусне треньорската скамейка на зелените. Хипотетично обаче, преди това да се е случило, той  отказва да говори на тази тема.

По думите на Ниоплиас до 20-25-та минута, футболистите Панатинайкос не са играли лошо. След гола на Ндое обаче играта спира и... сякаш мач след това изобщо не е имало. Треньорът на зелените подчертава също, че е важно не колко, а как и от кого са вкарани головете. През  изминалия сезон  на Панатинайкос му вкараха 16 гола, но едновременно с това отборът имаше чудесна защита. „ С цифри не говорим във футбола”е коментарът на Ниоплиас.

Самият той си е направил самокритика и е проблематизиран. Още повече, когато грешките са много, казва той. А за желанието за игра? По думите му то не се мери по броя фаулове, а по броя използвани шансове за гол.  Като трудност той сочи факта, че след Световното в ЮАР, отборът не е успял да си изгради цялостна структура. Известен проблем има и с физическото състояние на играчите, а и не всички са на едно ниво. По думите му това забавя формирането на тима.

 Джибрил Сисе, който не успя да промени резултата сам, заяви след мача че не се страхува да каже, че Панатианйкос е по-добър от шампиона на Дания. „Но трябва да се събудим веднага с оглед на мача с Рубин Казан”. Това е още един мач, който отборът ще играе на свой терен и в който  ще трябва със сигурност да победи.

За извинение моли Жилберто Силва, който получи  втора жълта карта и напусна играта: „Извинявам се не феновете и на отбора си за напускането. Това не е нещо обичайно за мен. Трябва да се върнем и да забравим днескашния  мач.... Трябва да открием отново сила в себе си, защото някои са изморени.  Трябва да намерим начин да се върнем ...”

За фаталното си представяне съжалява много и Алексис Дзорвас. Той призна, че е направил неправилна оценка на ситуацията и е оставил вратата празна. Националът обаче е убеден, че  зелените могат да се справят с трудната ситуация, така както и преди две години и, че всичко ще зависи от това дали ще могат да завършат с добър резултат следващия мач.

 

Категории: Панатинайкос Копенхаген Никос Ниоплиас мач Шампионска лига загуба спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus