Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Зафирис Воликакис на осмо място в първенството за Световната купа по колоездене в Пекин

28 Януари 2010 / 21:01:44  GRReporter
1653 прочитания

Осмо място по керин зае Зафирис Воликакис в първенството за Световната купа по колоездене, което се проведе  в Пекин. Заетата предна позиция носи на Воликакис възможност за участие в Световното първенство по колоездене в Копенхаген  ( 24-ти - 28-ми март), където заедно с останалите членове на националния отбор той ще се бори за максимално добри резултати. Осмото място е успех за гръцкия колоездач - преди да замине за първенството той си беше поставил за цел да се класира между седма и дванадесета позиция.

Воликакис беше единственият представител на гръцкия национален отбор по колоездене в Пекин, а за Китай той замина придружен от треньора на федерацията Янис Карипидис. Както Зафирис Воликакис, така и по-големият му с една година брат и световен шампион - Христос Воликакис, се специализират в бързото колоездене. Христос Воликакис е  първият грък, спечелил златен медал по време на световно първенство по колоездене на писта и така написа една от най-значимите страници в историята на гръцкото колоездене. Христос има над 200 победи и е повече от 18 пъти шампион на страната. През 2005г. той стана младежки световен шампион по керин и се класира на пето място в Световното първенство по преследване. През 2006г. и 2007г. той зае съответно трето и четвърто място в същата категория. През 2009г.  двамата братя заедно със Сотирис Бретас се класираха на 13 място по преследване в  Световното първенство по колоездене на писта в Полша.

 

Категории: Световно първенство колоездене Пекин Зафирис Воликакис ХристосСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus