Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Южна Корея разгроми с 2:0 гръцките национали на стадион Nelson Mandela Bay

12 Юни 2010 / 13:06:08  GRReporter
2094 прочитания

 

Със загуба започна участието си в първенството за Световната купа националният отбор на Гърция. В мач, който не подейства особено окуражително той падна с 0:2 от отбора на Южна Корея. На бяло-сините не им липсваха шансове за гол. Корейската защита се оказа обаче значителна пречка. Освен това и късметът не беше на тяхна страна...  

 Мачът започна със силна игра от страна на корейския отбор.  Той даде тон за бърз и динамичен футбол, който до края на играта не се промени. Опитите за гол на Южна Корея се увенчаха с успех още по време на 6-та минута.  Нападателят Lee Jung Soo прати топката във вратата на Дзорвас, след като тя мина зад гърба на Харистеас. На вкарания гол Гърция отговори с масови опити за атаки. За жалост нито една от тях не завърши с успех. Защитниците на Корея отнемаха топката на гръцките нападатели всеки път когато тя се намираше опасно близко до вратата.  Така шансовете за гол на играчите Торосидис и Самарас завършиха с неуспех и... топка спряна в краката на корейската защита.

Отборът на Корея ясно даваше да се разбере, че цели да си осигури победата като вкара втори гол. Много добър шанс за гол те имаха по време на 13-та минута, когато Дзорвас се намираше извън вратата, но и през 14-та, когато същият спаси топката.  

Последваха незавършените фази за гол на Гекас. Играчът забавяше прекалено топката и в последствие тя се озоваваше делече от вратата на противника. В края на първото полувреме своя опит за гол направи и Харистеас, но за жалост корейският вратар спаси топката.Първото полувреме завърши с резултат 1:0 за отбора на Южна Корея.

Второто полувреме започна с още по-настъпателна игра от страна на корейците. Упоритите им преследвания на втори гол завършиха с успех. По време на 7-та минута от грешка на Винтра топката се озова право във вратата на Дзорвас. За жалост и този път той се намираше прекалено далече за да спаси фазата.

Това беше и моментът, в който стана ясно, че победата за гърците от първия мач на стадион Nelson Mandela Bay се отдалечава все повече като идея... Гърция все пак засили атаките си и като цяло се „събуди”. Бързата и агресивна игра на Корея обаче се оказа фактор, с който националите не успяха да се преборят. Фанис Гекас и Салпингидис имаха добри положения за гол. Не успяха обаче да доведат до край създадените фази. За сметка на това бързите корейци се полакомиха да преследват дори и  трети гол. Много голям шанс за гол и резултат 3:0 имаше играчът Park Chu Young . Young насочи топката с глава към мрежата на Дзорвас, но за щастие тя мина над вратата.

Последва едно чудесно подаване на Салпингидис към  Капетанос. Фазата беше почти сигурен гол. Капетанос обаче изпрати топката далече над вратата и така голът си остана само мечта...  В подобна ситуация се „озова” и Торосидис. Само на метри пред вратата вместо да подаде топката на тримата си съотборници, той се опита сам да вкара гол. Бърз край на фазата сложи корейски защитник.  След минути поредния опит за гол на Park Chu Young спаси вратарят на бяло-сините.

С течение на времето ставаше ясно, че ще бъде все по-трудно за гърците да наваксат загубата. Факт, който остана непроменен до края.

Следващите мачове гръцките национали ще играят на 17.06 и 22.06 с отборите на Нигерия и Аржентина съответно.

Южна Корея (Ким Юнг Куанг): Цо Йонг Хиунг, Парк Ги Сунг, Ким Юнг Оу, Парк Цу Юнг (Ли Сеунг Йеул), Ли Юнг Пио, Ли Юнг Су, Ки Сунг-Йонг, (Ким Нам Ил), Ли Цунг Йонг, Ким Хае Сунг, Геом Ки Хун, Ца Ду-Ри

Гърция (Ото Рехагел): Дзорвас, Сейтаридис, Дзиолис, Самарас (Салпингидис), Пападопулос, Харистеас (Капетаниос), Карагунис (Пацадзоглу), Винтра, Торосидис, Гекас, Кацуранис

Категории: спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus