Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Вратарят на гръцките национали градинар в Кифизия

20 Декември 2008 / 10:12:35  GRReporter
1036 прочитания

Андонис Никополидис, едно от най-големите имена в гръцкия футбол за всички времена и европейски шампион от Португалия’2004 бе назначен да охранява парковете в елитното атинско предградие. Никополидис, който в момента е вратар на шампионите „Олимпиакос” и продължава да е титуляр в тима на Ото Рехангел бе назначен на длъжността със съвместно решение на министерския съвет, което бе публикувано и в Държавен вестник, брой 120 от 11 декември. Така вратарят на европейските шампиони получава назначение 3-та степен със заплата от 18-то ниво като градинар в общината на предградието Кифизия.

Самият Андонис Никополидис не пожела да коментира новото си назначение, но изказа мнението си за жребия за 32-та отбора на УЕФА, който изправя „Олимпиакос” срещу френския „Сент Етиен”. „Това е отбор дисциплиниран и в добра физическа форма. При всички положения е френски тим и трябва да сме много внимателни. Шансовете са поделени, няма фаворит в този мач”, заяви опитният вратар. Според него проблемът на „Олимпиакос” тази година са срещите навън. „Ние сме наясно с този проблем, наясно с него е и треньорът. Работим постоянно, за да го преодолеем”, каза още футболистът.

По-късно обаче, видимо раздразнен от начина, по който медиите съобщиха новината за назначението му в общината на Кифизия Андонис Никополидис направи следното официално изявление:

„Държавата дава право на изявените спортисти да бъдат назначени на държавна работа. През 2005 година се възползвах от това право в качеството си на европейски шампион от Португалия’2004. Това направиха и много мои колеги. Съгласно действащия закон имам право в рамките на два месеца да се съглася или да отхвърля предложеното ми назначение, което и ще направя и ще информирам обществото за мотивите за решението ми.”

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus