Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ветеранът на Панатинайкос, Майк Батист не може да повярва, че е стъпкал главата на противник

06 Ноември 2010 / 00:11:34  GRReporter
2065 прочитания

Мачът на Панатинайкос с отбора на Олимпия Любляна остави остави черни следи в гръцкия баскетбол. Не защото зелените претърпяха първата си загуба в Евролигата, а защото претърпяха първата си загуба в баскетбола. Сцени подобни на тези от турнира Акрополис  трябваше бързо да бъдат забравени. И да останат само лош спомен от миналото. Когато националът Янис Бурусич беше ударен със стол по главата от разярения Ненад Крстич,  срамното видео обиколи цял свят. Сега цяла Европа видя видето от игрището в Любляна, където играчът на Панатинайкос, Майк Батист демонстративно стъпка главата на намерилия се на земята противник, Сашо Озболт. Свидетелство, че агресията се шири не само сред феновете, но и сред играчите. Шокът е голям. Кой би могъл да предположи, че играч на Панатинайкос ще излезе от релси и ще стане причина отборът, станал пример за подражание в страната да придобие лоша слава? И кой би могъл да повярва, че кроткият иначе Майк ще покаже толкова лоша черта от характера си? Треньорът Обрадович все още не може да проумее как негов играч е ритнал в главата играч от противниковия отбор. Действието си по-късно не проумява и самият Батист. Той е шокиран от поведението си и на сайта на отбора заявява: „Единственото нещо, което мога да кажа е, че се извинявам. Това е нещо, което самият аз още не мога да повярвам, че съм направил. Извиних се вчера, но ще се опитам и днес да говоря по телефона с Озболд, за да му кажа едно голямо и искрено извинявай. Беше много голяма грешка, за която искрено съжалявам. Това е нещо, което не трябваше да се случи”.

 Въпреки силния удар, Сашо Озболд не получи сериозни травми. Гардът избягва да коментира темата. „За щастие не ми се случи нещо сериозно и съм готов за следващия мач”- са единствените му заявления.

Срещата се превърна в трилър, след като се оказа, че и двата отбора вървят ръка за ръка в резултата. Зелените на няколко пъти бяха на крачка от победата, но домакините имаха силната подкрепа на мнгобройната публика в залата. Към края напрежението ескалира  още повече. Третата част от срещата завърши с 48-48, а четвъртата със 72-72... Тогава точно се случи трагедията. Майк Батист настъпи главата на Озболд, след което шашнатият напълно Желико Обрадович го изпрати да се извини.

„Всички знаят кой е Майк. Който обича баскетбола, обича и Майк. Направи грешка и му казах да се извини. Самият аз също се извиних на отбора на Олимпия”- коментира в последствие треньорът.

 

Категории: Панатинайкос Майк Батист Сашо Озболт Олимпия Любляна Евролига
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus