Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В средата на февруари излъчват гръцкия участник в Евровизия

22 Януари 2013 / 18:01:20  GRReporter
1835 прочитания

Гръцкото участие в Евровизия ще стане известно в средата на февруари. Четири изпълнения ще мерят сили, за да представят страната на международния музикален фестивал. Всички искат да се преборят за любовта на публиката и да представят страната на музикално събитие.

Една от кандидатките, която иска да представи средиземноморската страна на Евровизия е Агелики Илиади. Нейните изпълнения са съчетание между традиционните гръцки музикални мотиви и ориенталски ритми с модерен оттенък. Агелики е позната не само с певческите си способности, а и с отличното си представяне на гръцкото издание “Dancing with the Stars 2”. Тя е внучка на певицата Кети Грей, която е една от най-популярните изпълнители на традиционния за Гърция стил (λαϊκό τραγούδι). Агелики прави с Кети първия си дует още преди да завърши училище, след което сцената й става втори дом.

Първият й студиен албум излиза през 2003 и става моментално хит. Следват дуети с едни от най-популярните имена на гръцката музикална сцена – Нотис Сфакянакис, Василис Карас, Наташа Теодориду, Георгиос Мазонакис, Деспина Ванди, Андонис Ремос и Сакис Рувас. През 2009 Агелики влиза в заглавията на всички вестници, като става свидетел на убийството на нейния партньор в живота и баща на сина й – бизнесменът Бабис Лазаридис.

Младата певица с класическа средиземноморска красота Тимай Аперги също иска да представи страната си в Евровизия. Тя е само на 24 години и е от остров Тинос. Свири на класическа и електрическа китара. Завършила е университета в Патра и в свободното си време казва, че обича да тренира бокс и да кара сърф. Според гръцките медии тайният й талант е аржентинското танго. Музикалният й профил пасва на стилове като smooth jazz, bossa nova, downtempo electronica, funk и soul. Изказвания като “Обичам много мъжете” и “Случвало ми се е да съм с някой, който не е красив” разпали желанието на силния пол да опознае знойната брюнетка отблизо. В резултат на това клубът, в който има представяния Night & Day винаги е пълен с фенове. Едно от най-известните й парчета е “What's Your Name”, което се радва на голяма популярност.

Музикантът, композитор и продуцент Alex Leon е също кандидат за представянето на Гърция на международния музикален конкурс. С работата си в известни атински клубове, радиостанции и създаването на поредици от ремикси за различни артисти се превръща в лидер на гръцката денс сцена. През пролетта на 2011 подписва договор с Panik Records и издава първия си хит "Out Of My Head" заедно с групата  Playmen. Музиката, която пише за песента “Μια Ζωγραφιά” (Една картина) печели голяма популярност и за кратко време набира над един милион преглеждания в Youtube.

Работил е с едни от най-известните местни изпълнители като Елена Папаризу, Сакис Рувас, Ана Виси, Костас Мартакис и Елени Фурейра. В конкурса той ще се яви заедно с певицата Giorgina (Джорджина Карахалиу), която след завършването на музикалното си образование в Гърция печели стипендия от Berklee Colege Of Music.

Амбиции да покорят Евровизия имат и младежите от групата KOZA MOSTRA. Те са на сцена не повече от година и опитът им като артисти е главно пред жива публика. Музикалната им ориентация е смесица от ска и лек пънк рок с текстовете на гръцки език. На конкурса ще се явят с доайена на гръцкото ребетико Агатонас Иаковидис, с който ще изпълнят конкурсното парче. Всяка година между кандидатите на Евровизия в Гърция има поне едно нестандартно предложение и тази година явно това е KOZA MOSTRA.

Категории: Медийни вести Музика Евровизия 2013 гръцко участие конкурс
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus