Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Триумф на гръцките баскетболисти над Бряг на слоновата кост

01 Септември 2010 / 21:09:17  GRReporter
1330 прочитания

Не на мач, а на истинско парти заприлича срещата между баскетболните отбори на Гърция и Бряг на слоновата кост на игрището в Анкара. Оттърсили се от загубата от Турция гръцките национали отново се представиха майсторски и победиха противника си с 97-60. Разбира се, не без значение за техния триумф беше фактът, че Бряг на слоновата кост е доста по-слаб противник...

Въпреки крайния резултат началото на мача беше проблематично и с нищо не предвещаваше бляскав край за Гърция. С една игра мудна и без ритъм националите по-скоро вещаеха  измъчена среща, отколкото категорична победа. На паркета можеха да се видят слабостите, които отборът показа по време на мача с Турция. Защитата беше слаба, слаба беше и  атаката. Хаотичната игра на гърците даде възможност на Бряг на слонова кост да авансира. Така по време на 7-та минута противникът поведе със 7-0. От „рехавата” защита на гръцкия кош се възползваха играчите Еди, Диабате и Конате. Тази почти на шега спечелена преднина подейства като студен душ на Гърция. Край на замъглената игра и липсата на координация в отбора.сложиха Царцарис и Спанулис. Те отговориха на загубата с успешна серия от 9-0. Последваха атаки на Фоцис и така в края на първата четвърт отборът успя да постигне резултат 20-14. Този символичен „подем” положи началото на възхода, който трая до края на срещата.

Особено добри за националите се оказаха следващите 10 минути. В тях те показаха известния си имидж със силна защита и мощна атака. Със 6 спечелени една след друга точки Царцарис направи разликата в резултата двуцифрена. Еди отново пристъпи към атаки, но Гърция успя да притисне противника си и след „буря” от кошове, дело и на  Калатис, Схорцианитис и Бурусич поведе с 47-19. Триумфът вече се усещаше във въздуха. Третата четвърт  на практика беше повторение на втората и завърши с резултат 38-81. Гърция с право предвкусваше  победата си. Разбрали, че връщане назад няма националите се отпуснаха и забавиха темпото на игра. Противникът използва този факт и  успя да навакса няколко загубени точки. Те обаче бяха без значение за крайния резултат от срещата.

След  триумфа над отбора на Бряг на слоновата кост гръцките национали ще се срещнат с отбора на Русия. Срещата ще се състои на 2.09 и от нея ще зависи кой ще заеме второ място в групата.

 

 Минути: 20-14, 19-47, 38-81, 60-97

 

Категории: Бряг на слоновата кост Гърция баскетбол световно първенство по баскетбол Анкара мач спорт триумф
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus