Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Треньорът на Мюнхен 1860 ще поведе бяло-червените по стълбицата към успеха

16 Юни 2010 / 13:06:33  GRReporter
1882 прочитания

 

 След дълъг период на агония от Олимпиакос най-после намериха човека, който би могъл да поведе футболния отбор нагоре по стълбицата към успеха. Този път надеждите на бяло-червените идват чак от Германия. Името символ на промяна и успех е Евалд  Линен, треньор на Мюнхен 1860. След срещата на германеца със Сократис Кокалис в офисите на отбора в Атина страните се споразумяха за двегодишен договор и годишно възнаграждение 550 хиляди евро. След като символично си „подадоха ръка”  управата на Олимпиакос и Линен ще трябва да решат само едно. Кой ще е помощник- треньор на отбора. Германецът вижда помощ в лицето на Абден Рабдан, за който подчертава, че самият той гарантира. От Олимпиакос обаче изразяват известни  съмнения за Рабдан...

Това дребно несъгласие не засенчи ентусиазма на германеца. След посещението си в Пирея той не скри радостта си от предстоящата работа. Открито заяви, че за него е чест да работи за отбор като Олимпиакос, с много изисквания и фенове. Каза,че е информиран за многобройните проблеми, с които бяло-червените са се е борил през изминалата година и сега треньори и играчи трябва да направят всичко възможно за да поведат отбора към победа.

Официалното слагане на подписите се очаква да стане съвсем скоро, след като германецът прекъсне сътрудничеството си с Мюнхен 1860.

Името Евалд Линен не е ново име за гръцкия футбол. От 2006 до 2008 година той беше  треньор на Панйониос, където като цяло работата му се оценяваше позитивно. Той успя да поведе отбора едно ниво по-нагоре в гръцкото първенство. Особено успешна за германеца беше 2006-2007 година. Под негово ръководставо отборът достигна до 5-то място и до участието в купата на УЕФА. Благодарение на постигнатия успех, през 2007 година Линен беше избран за треньор на годината. По време на следващия сезон той не успя успя обаче да донесе точки. Панйониос падна от турския  Галатасарай и от френския Бордо. След като сезонът през 2008-2009 година започна със среден успех през ноември 2009 година се стигна до прекъсване на договора. Една от причините се криеше между другото и в неодобрението на начина на работа в Панйониос.

 

 

 

 

  

 

 

Категории: Евалд Линен футбол спорт Олимпиакос треньор Мюнхен 1860
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus