Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Тежка катастрофа по време на рали в Атина

01 Декември 2013 / 14:12:17  GRReporter
1900 прочитания

Лукас Янакулис, зет на Георгиос Боболас, от сутринта е в критично състояние. Той участва в ралито Паладио, кръг от гръцкия шампионат. Опитният състезател (с автомобил и мотоциклет) участва с Porsche 911 RSR  и заедно с Георгиос  Петропулос се стремяха към добро място в категорията исторически автомобили. За съжаление, със започването на състезаниетона първия специален етап Агиос Йоанис 1, последва страховита катастрофа- на 6,5 км от началото на етапа автомобилът загуби контрол над задната част, завъртя се и се удари в дърво от към страната на водача.

Автомобилът, с който се състезава Янакулис

Въпреки мерките за сигурност, предприети от всички състезателни екипи, участващи в състезанието, сблъсъкът с дървото е жесток. В резултат водачът Лукас Янакулис удря главата и гърдите си, а навигаторът Георгиос Петропулос е ранен в ръката. Катастрофата е толкова тежка, че водачът е откаран в болницата Триасио. Лекарите преценяват , че здравословното състояние е изключително сериозно и затова решават да го преместят в болница Атико. Според информацията на сайта zougla.gr, водачът е претърпял тежки черепни травми, и единият от дробовете му е сериозно ранен. Участник в състезанието, пожелал да запази анонимност, заяви за zougla.gr, че нещата са изключително сериозни и всички се молят за най-доброто за съотборника си.

От своя страна, водачите на историческите автомобили в израз на съпричастие прекратиха състезанието, а  другите продължават нормално. От своя страна клуба-домакин  на своята Facebook страница пише за инцидента:  „Лукас Янакулис, водач на Porsche 911, по време на етапа Агиос Йоанис, беше ранен и е вън от опасност . Навигаторът Георгиос Петропулос  също е в болницата като предпазна мярка ". Трябва да се отбележи , че специалният етап е бил спрян , докато евакуацията  е извършена много бързо от противопожарната служба.

Лукас Янакулис,  съпруг на Мария Бобола, се състезава в продължение на много години в моторните спортове за автомобил и мотоциклет и е участвал в миналото в рали Дакар с мотоциклет .

Кой е Лукас Янакулис

Янакулис при участието си на рали Дакар

Лукас Янакулис  е архитект по образование. Дипломира се в Университета Аристотел в Солун през 1983. Отговаря за планирането и надзора на работите по различни проекти. През 1992 е определен за отговарящ за частните проекти на фирмата АКТОР. От 1995  е член на Управителния съвет на АКТОР. От 2000 след договора между АКТОР и Елиники Технодомики и ТЕВ е  изпълнителен директор на фирма ТЕВ. От 2001 е изпълнителен директор на фирма РЕДС (бивша Кампас). През май 2002, след разделянето на строителните сектори на фирмите Елиники Технодомики и ТЕВ е определен за заместник-председател  на Управителния съвет на АКТОР. Участва в Управителния съвет на фирмата Еллактор (бивша Елиники Технодомики) като член, изпълнява задълженията на изпълнителен директор на АКТОР Facilities Management  и на заместник-председател във фирма Томи, специализирана в проекти  по реконструкция  и озеленяване.

 

Категории: рали автомобили катастрофа Лукас Янакулис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus