Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Състезателите по водна топка на Олимпиакос от 5 месеца без заплати

22 Април 2010 / 17:04:01  GRReporter
1673 прочитания

 

Вече 5-ти месец  без заплати са състезателите от  мъжкия отбор по водна топка на Олимпиакос. Макар и непрофесионален, отборът е донесъл на Гърция серийни победи на международно ниво. През последните  12 години бяло-червените спечелиха  11 първенства, но парадоксално не са получавали заплатите си от края на 2009 година... В отговор на огромните закъснения в изплащането на парите  още в началото на този месец плувците прекратиха всякакви тренировки. Това беше една наистина опасна стъпка, като се има пред вид, че именно това е времето за най-усилена подготовка на отбора за play off състезанията.

Реакцията на състезателите обаче на успя да стресне управата на отбора. Позицията, която от Олимпиакос  поддържат е еднозначна - първо приоритетите, после заплатите. А приоритет  в момента се оказва построяването на нов бесейн в Пирея... Грандиозните планове за новия басейн изискват ресурси, а такива липсват. Така за първо време на състезателите им се налага да забравят за заплатите си.  Колко дълго никой не знае. След срещата на капитана на отобра Тодорис Хадзитеодору с членовете на управителния съвет Янис Ламброс и Стелиос Куварис последните  увериха, че състезателите ще видят банковите си сметки пълни в съвсем скоро време.  Това обаче така и не се случи. Какво ще предприемат отсега насетне състезателите не е ясно.

 От Олимпиакос настояват, че намирането на ресурси за новия  басейн-бижу е от първостепенно значение в условия на криза като тази.  По думите на президента на клуба Янис Сангелидис – бесейнът е жизнено важна инвестиция, а заплатите на състезателите могат и да почакат. Сангелидис моли за проявяване на разбиране и търпение в този труден от икономическа гледна точка момент. Уверява, че плувците няма да загубят заплатите си и че става въпрос единствено  за закъснение. Подчертава също, че Олимпиакос никога не е бил длъжник на играчите си. По-важно в момента е реализирането на една мечта, която съществува от години. Защото новият басейн е мечта на десетки хиляди фенове на Олимпиакос.  Според Сангелидис  модерният  басейн е особено важна инвестиция в гръцкия спорт, който трябва да бъде подсилен.  Сега колкото никога  има нужда от   спортни академии и училища, тъй като именно оттам се очаква да се родят и бъдещите големи имена на спорта в страната.  Сангелидис смята, че това е една задължителна  стъпка в момент,  в който трансферите на чужди играчи стават прекалено висок разход за гръцките отбори.


Снимка: gazetta.gr

Категории: Олимпиакос водна топка стачка спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus