Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Състезателите на националния отбор по гребане на Гърция изключени за 3 месеца

08 Януари 2010 / 16:01:50  GRReporter
1859 прочитания

Наказани с 3-месечно изключване от националния отбор са състезателите по гребане в Гърция. Решението за тяхното изключване е взето от Управителния съвет на Гръцката федерацията по гребане, а повод за това е отсъствието на спортистите от последния подготвителен лагер, организиран от федерацията. Отказът на спортистите да участват в лагера е знак на протест срещу неудовлетворителното финансово възнаграждение и условията на тренировки.
    Преди да изразят протеста си гребците бяха отправили молба до федерацията за подобряване на условията на тренировки, за по-добра храна, а също така и за по-добро  финансово възнаграждение. Федерацията от своя страна постави условие спортистите да участват в подготвителния  лагер, като изрази съгласие след това да пристъпи към разглеждане на исканията на гребците – отговор, който не задоволи спортистите.  
    Президентът на федерацията по гребане Янис Каррас е категоричен, че отменяне на наказанието няма да има. Действията на спортистите той определи  като еднозначни и изясни, че в период на икономическа криза федерацията няма възможност за по-високо финансово възнаграждаване, но беше съгласна след участието на гребците в подготвителния лагер и двете страни да разговарят. За наказанието на спортистите още от първия момент са информирани и техните  треньори.
    Въпреки че решението на управителния съвет не изплаши самите състезатели, то определено вся смут сред тях. Василис Полимерос - носителят на сребърен медал от Олимпиадата в Пекин коментира случилото се с болка…Той определи ситуацията, в която се намира гребането като неизгодна в сравнение с други спортове и призна, че проблемите във федерацията са факт, който медалите и успехите на спортистите са успявали досега да прикрият.
    По думите на Полимерос гребците още не са решили каква ще бъде следващата им стъпка…

Категории: гребане наказаниеСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus