Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Срещата от Europa League на АЕК и Дънди Юнайтед се превръща в кошмар

25 Август 2010 / 11:08:22  GRReporter
1176 прочитания

На чудо разчита футболният отбор на АЕК за мача реванш с отбора на Дънди Юнайтед. Ден и половина преди срещата си от плей-офите на Europa League отборът домакин  остана без футболно игрище. До парадоксалната ситуация се стигна след като в съдбините на отбора се намесиха брутално феновете на Панйониос.

Управата на Панйониос предостави терена си за мача, който жълто-черните трябваше да играят с Дънди на 26.08. Развилняли се феновете обаче решиха да поемат нещата в свои ръце и да „осуетят” плановете на управата като съсипят игрището и  направят използването му невъзможно.  Те окупираха централните офиси на отбора, а в последствие се пренесоха на стадиона в Неа Смирни. Около 150 човека буквално  съсипаха терена като изкопаха дупки в тревата, някои от които с дълбочина половин метър, запалиха огньове, счупиха скамейки и трибуни. Фирмите по поддръжка на обекта в Неа Смирни работят без почивка вече ден и половина с надежда да възстановят стария облик на игрището и то да стане използваемо.

Ден след вандалските прояви оставката си подаде президентът на Панйониос Герасимос Вендурис. За сега все още не са ясни причините за решението на Вендурис, предполага се обаче, че то е реакция на случилото се през последното денонощие.  

В резултат на вандалските прояви може да се осуети не само мача на АЕК с Дънди, но и този на Панйониос с Олимпиакос Волос от първенството на Супер лигата.

АЕК храни надежди, че UEFA все пак ще одобри "приведения в ред" стадион и ще даде зелена светлина мачът с Дънди Юнайтед да се проведе. Ако това наистина се случи срещата ще е най-вероятно без публика, тъй като от АЕК се опасяват, че феновете на отбора ще искат да си отмъстят. Президентът на жълто-черните Ставрос Адамидис открито заявява, че предпочита отборът му да играе без публика отколкото да бъде наказан поради вандалски ексцеси. Ако от UEFA сметнат, че игрището в Неа Смирни не може да бъде използвано АЕК ще прибегне до помощта на Олимпиакос. Отборът вече има съгласието на бяло-червените да използва игрището Караискаки. Ако жълто-черните прибегнат до този вариант феновете им няма да присъстват на срещата.

Сценарий кошмар, за който АЕК не иска и да мисли е какво ще стане ако от UEFA не сметнат игрището в Неа Смирни за годно за употреба и едновременно с това не дадат разрешение на отбора  да използва друго... В този случай жълто-черните ще загубят мача си с шотландците с 3-0 служебно и ще бъдат отстранени.

 

 

 

Категории: АЕК Дади Юнайтед Панйониос Неа Смирни спорт футбол Europa League
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus