Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спорт на кредит

24 Март 2010 / 20:03:53  GRReporter
1098 прочитания

Борбата за счупване на рекорди и нееднократното надскачане на възможностите на човешката природа не е единствената, която спортистите водят. Наред с нея напоследък те участват и в една друга борба, която изисква не по-малко спортен дух – борбата за получаване на заработените от тях пари. Както е известно участието в международни състезания освен слава и признание носи на победителите и парични награди. Дали обаче паричните награди се дават от организаторите навреме е друг въпрос. Както посочва  гръцкият спортен сайт www.sport.gr  „всеизвестна” тайна за спортните мениджъри е фактът, че Гърция не е изплатила още паричните награди на спортни знаменитости взели участие в ключови спортни събития в страната. Сайтът определя ситуацията като „извън контрол от две години насам” и споменава дори, че болезнената тема е била обсъдена от мениджърите на спортистите по време на срещата във връзка с предстоящото световно  първенство по лека атлетика в Доха.

 „Може ли някой да забрави мърморенето на Болт и неговия мениджър по време на миналия grant prix в Солун?” - се пита в статията. Лео Болт – трикратен олимпийски златен медалист по спринт, световен рекордьор на 100м. и 200м., първият човек след Карл Луис, който има победи в три спринт дисциплини и първият човек поставил рекорд и в трите от тях, по време на участието си в спортното събитие в Солун още беше с неизплатени пари от Athens  Grant Prix Циклитирия (от 2008 година). Отговорността е разбира се до голяма степен на организаторите, които обявяват внушителни суми, за да могат чрез тях да привлекат големи имена от спорта. За жалост в последствие се оказва, че изплащането на сумите съвсем не е лесна задача... Икономическата криза, с която се бори държавата в момента прави още по-трудно изплащането на сметките, се казва във статията.  

Съвсем не по-добра е ситуацията на състезанията, в които участват гръцки спортисти. Както твърди сайтът в неотдавна проведено състезание победителите са дали дори банковата си сметка за да бъдат изплатени парите им навреме. Споменава се също така и за случаи, в които спортисти получават парите си със закъснение, но се оказва, че сумите са по-ниски от очакваните. „Трябва да се обърне внимание на международните спортни събития, в които участват и чужди състезатели, тъй като мениджърите на големите имена не се интересуват от кризата и искат договорените пари да бъдат изплатени докрай... В противен случай държавата рискува да се изложи на международно ниво. Освен това има вероятност да се стигне и до бойкотаж  - нещо, което вече се е случвало в историята на международния спорт” – подчертава сайтът.

Категории: спорт криза лека атлетика Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus