Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Солун като град на бъдещето

22 Април 2010 / 09:04:13  GRReporter
2534 прочитания

Гурутата на новите технологии се събират в Солун за Първия фестивал на иновациите „Солун: Град на бъдещето”, който ще се проведе между 10 и 16 май.

Футуристични проекти на Технологическия Институт в Масачузетс (MIT) и системи за възобновяваща се енергия ще представят гурутата на новите технологии, които се събират в Солун за Първия фестивал на иновациите „Солун: Град на бъдещето” между 10 и 16 май.

Фестивалът ще се проведе в сътрудничество с Търговската и Индустриална палата в Солун и Международното солунско изложение.

Най-новите продукти и приложения от областта на технологиите като например открития на Масачузетския институт, една спирка на автобус, която работи със слънчева енергия, гаджети за пестене на енергия и нови екологични материали ще бъдат изожени между 13 и 16 май в склад Д на солунското пристанище.

Една „Зелена къща” ще бъде построена в търговски център Mediterranean Cosmos, а из целия град ще отворят врати множество „Innovation Cafe”. НАй-голямото събитие по време на фестивала е на тема новият дигитален свят и ще се състои на 13 май в Царския театър в Солун.

На събитието ще бъдат наградени „най-добре платената британка”, която всъщност е родена в Солун и се казва Елена Амвросиаду. Химически инжeнер по образование, тя започва кариерата си в BP, където става най-младата международна изпълнителна директорка в компанията на 27-годишна възраст. На фестивала ще получи награда и Николас Христакис, преподавател в Харвард и писател, който е издал книгата „Свързани”, както и Никос Тобазис и Георгиос Сакеларис от Ameresco.

На събитието ще говори директорът на ΜΙΤ SENSEable City Lab Карло Рати, който печели титлата на списание Тайм за най-голямо откритие за 2007 г. за проекта си „Дигитална вода” изложен на Международното изложение в Сарагоса, който показва как дигитална вода тече по стените на един павилион. На фестивала за иновации ще даде лекция и португалецът Антонио Камара, ирландецът Роб Уорън от Science Gallery и Хорхе Перез от Европейския институт Design в Барселона.

На 14 май феновете на технологията могат да проследят три много интересни лекции: „Интернет като крик в развитието на търговията и на фирмите”, „Социалните медии: нови начини на комуникация” и „MIT и Augmented Reality: една нова реалност се заражда в града, във всекидневието и в културата”.

 

Категории: Актуално технология Солун медии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus