Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Скопие отказва достъп на гръцки спортисти

08 Декември 2007 / 09:12:15  GRReporter
2151 прочитания

Властите в Република Македония оказаха достъп до територията си на гръцкия национален отбор по спортна стрелба. Решението е взето като отмъщение за инцидент от преди няколко месеца. Тогава македонският национален отбор по хандбал се оттегли от участие в състезание, тъй като името на републиката беше произнесено съкратено – БЮРМ (както официлано Гърция нарича Македония), а не разгънато – Бивша Югославска Република Македония. Тази случка са си припомнили македонските власти , за да не допуснат 33та спортисти от Гърция и 5ма техни придружители.

“Спортът не трябва да бъде обект на политически преговори. Що се отнася до самата случка, когато отидохме да подадем документи, видяхме, че по различни начини се опитват да ни забавят. Да не говорим, че ни казаха “ще чакате, както и нашият отбор чака за да мине”, заяви капитанът на отбора Пенелопи Ниниу. „След разговор с генералния секретар на Федерацията, решихме да се върнем обратно и да продължим пътуването си през Промахонас (контролно пропускателния пункт на гръцко-българската граница). Когато пристигнахме на гръцката граница, уведомихме властите за случката. С ескорт от патрулна кола се върнахме на македонската граница, където вече ясно ни заявиха, че няма да минем.”

Отборът трябваше да участва на състезание по стрелба в Белград. В крайна сметка гръцките спортисти стигнаха до сръбската столица през България.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus