Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ще участвам в Пекин

01 Август 2008 / 17:08:44  GRReporter
1014 прочитания

Това заяви днес в снециална пресконференция Катерина Тану, въпреки битката която е започнала между нея и МОК. Тя също заяви че си слага цел да се състезава и в Лондон 2012.

Гръцката шампионка на 100м също каза че когато доиде времето, ще разкаже всичко за станалото преди 4 години, когато тя бе дискфалифицирана след като не се яви на допинг проба. „Моето мълчание не е случайно. С времето ще се изясни всичко.”

Тану каза още че въпреки че е минала 24 допинг проби през последните 2 години, тя е единствената спортистка която е трябвало да отговори писмено на Гръцкия Олимпийски Комитет за да изиска участието си. Също така каза че има груги спринтьорки на 100м, които са били хванати с допинг в миналото, обаче сега се състезават без проблеми.

На пресконференцията днес също стана известно че МОК са отложили изслушването на Тану за 7 Август, един ден преди церемонията за отваряне на игрите. Адвокатите на Тану продължават да твърдят че МОК не може юридически да подкрепи едно евентуално решение за отстраняването на Гръцката спринтьорка.

Евентуалното решение на МОК ще бъде взето 2 или 3 дни преди състезанията на 100м.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus