Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Събрание на феновете на АЕК в Атина

12 Януари 2010 / 02:01:33  GRReporter
953 прочитания

Емануела Карастоянова

Докато сценариите за съдбата и поемането на АЕК от неизвестни инвеститори започват да приличат на един безкраен сериал, в който героите се сменят, но действието се върти около един и същ проблем, който не може да бъде решен, феновете на АЕК от „Съюз 1924” решиха да поемат или поне да се опитат да поемат съдбата на отбора в свои ръце. Обидени и разбунтувани поради факта, че вече 4 месеца не може да бъде намерено решение за това кой да инвестира и да поеме АЕК, „Съюз 1924” апелира да всички фенове да се съберат и да обсъдят заедно съдбата на любимия си отбор. Съюзът организира специална среща в хотел Империал в Атина, на която се обсъдиха многобройни педложения за спасяването на АЕК. Организацията „Съюз 1924” е основана през 2003г. от привърженици на АЕК с цел изготвяне на план за изваждането на загиващия тогава отбор. Тя има 24 съюза в Атина и 27 съюза извън пределите на Гърция. На срещата присъстваха представители на съюза от цяла Атина, а живеещите зад граница членове бяха изпратили телеграми с предложения за решение на проблемите на АЕК.

В речите, които присъстващите държаха настояха за прозрачност в администрацията и счетоводството на ПАЕ и КАЕ АЕК. За дълговете на КАЕ, които са значително по-малко от тези на ПАЕ (около 2 500 000 евро) имаше предложения дори самият съюз да се заеме с издирването на хора, потенциални инвеститори.

Членовете на съюза с болка споменаха, че от 4 месеца насам няма ясен план относно съдбата на АЕК. Осуетиха се плановете отборът да бъде спонсориран от американеца от гръцки произход Хараламбос Козонис, а новината за поемането на отбора от известен кипърски инвеститор, поместена в кипърски сайт се оказа спекулация. От 4 месеца се говори и за размера на дълга на АЕК, като крайна сума все още не е подадена. Събралите се в хотел Империал фенове изразиха огромното си недоверие към управата на АЕК и я упрекнаха че е безразлична към спорта, а единственият й мотив за действие е печалбата.

Членовете на „Съюз 1924” изразиха горчивото си убеждение, че няма да се появи нито един достоверен предприемач който да спаси АЕК. Изпадналите в безизходица те предложиха дори… да съберат пари, които да дадат на АЕК или да изкупят акциите му. В замяна на това проявиха изискване да получат достъп до структурите и административната власт на АЕК и от анонимна фирма АЕК да стане фирма на народа…

 

Категории: АЕК фенове Съюз 1024 Спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus