Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сайтове флиртуват с религията и дават съвети за баене

11 Февруари 2010 / 14:02:23  GRReporter
2312 прочитания

Съвети за баене и разурочасване, изповядване чрез електронна среща и пълен списък с молитви, псалми за всяко тайнство и наръчник за създавена на собствена гривничка с възелчета-молитви дават хиляди сайтове по мрежата. Хвърлете един поглед и ще се убедите с очите си – около 109 млн. страници се появяват при напечатването на думичката „религия” на гръцки език. От официалната страница на Атинската Архиепископия, сайтове на христиански организации, но и сайтове, където ви убеждават да платите за разваляне на магия.

В „мелницата” наречена световна мрежа има място за всички и може да се открие всичко. Например отец Андрей предлага по сайта „Незрими пътеки” да направите среща по мрежата, за да ви изповяда. Преди някой да се опита да злослови по негов адрес, той се застрахова: „Става дума за програмиране. Да знам че в един кой си ден ме чакат двадесет души за изповед, а не четиридесет”... пък разбирайте, както пожелаете. Освен изповед по интернет, отец Андрей рекламира и светите дискове по радиостанцията на църковното радио в Пиреа, един от които се казва „И да не забравиш да станеш светец”.

Друг сайт - „Нектар на православието” предлага пълен списък с молитви, пожелания, химни за сватба, погребение и други тайнства, които може всеки потребител на интернет да си ги свали и при нужда да си прошушва тихичко седейки си на бюрото в офиса.

По-полезна информация има на сайта gonia.gr. Там са изредени 33 пожелания, за да си направите „комбоскини” – това е гривничка, която носят някои силно вярващи православни с 33 възелчета – молитви. На сайта има и рецепта за печенето на специален хляб, който се дава като дар на църкавата, както и молитвите, които съпровождат процедурата по приготвянето от типа на: „Боже, моля те да не се препече.”

И редом до сериозните съвети за набожните хора, мястото си намират и различни шарлатани, които се опитват да се възползват от нуждите на вярващите. Лесно е да се натъкне човек на сайтове, които рекламират своите създатели като специалисти в... разурочасването. В своя сайт г-жа ДораК предлага разурочасване като услуга срещу пет евро платени от кредитна карта или payΡal, която при нужда извършва процедурата по интернет или от разстояние и дава съвети 24 часа в денонощието седем дни в седмицата!

 

 

Категории: Медии религия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus