Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Самолетите на „Aegean” летят в нови посоки

18 Август 2009 / 15:08:51  GRReporter
1816 прочитания

През последните дни самолетите на „Aegean" направиха експериментални полети до нови дестинации, които не са толкова разработени. Компанията, която участва в конкурс обявен от Службата на гражданската авиация, е готова да отпусне самолети AVRO RJ-100, с които вече разполага, както и два хеликоптера ATR 72-500.

До момента самолетите на „Aegean" летяха за първи път до Актио, област Сития на остров Крит, островите Калимнос, Астипалеа, Икария, Китира, Скиатос, до Каламата и до Карпатос. Това са маршрутите, към които компанията ще се съревновава с другите кандидати на конкурса да лети от тази година.

В конкурса, който обяви Службата на гражданската авиация  участват още Olympic Air и Athens Airways. Службата ще финансира компаниите с общата сума от 35 млн. евро, за да изпълняват маршрути до дестинации, за които няма голямо търсене и поради това не представляват интерес от страна на фирмите. Програмата е финансирана от Европейския съюз и се изпълнява в рамките на проекти за развитие на по-малко преферентни райони на континента.

 

 

Категории: КомпанииОстровиполети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus