Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

С нов дом и с нови дрехи футболистите на АЕК

25 Септември 2010 / 21:09:12  GRReporter
1104 прочитания

Края на кошмара на футболния отбор на АЕК вече се вижда. Съвсем скоро жълто-черните ще отворят нова страница в историята и ще влязат в новия си дом. Очаква се през месец октомври те да се преместят в спортния комплекс в Спата и най-после да станат господари на  съдбата си. Ще загърбят страховитите спомени за игрището Тракомакедонес, наричано иронично „нивата”. Новият тренировъчен център е супер модерен и ще осигури на отбора всички нужни условия за добро спортно развитие. Двата стадиона  в него са с УЕФА размери – 64Х100. Третият стадион, който фирмата строител „Спортни комплекси Месогея”  ще предаде до края на годината пък е с размери – 68Х105. Годишният наем за двата стадиона ще възлиза на 600 хиляди евро, а след предаването и на третия стадион сумата ще достигне 720 хиляди евро. Наемите ще бъдат изплащани с помощта на спонсори, а от касата на отбора за тях ще отиват около 300 хиляди евро.  Освен футболният тим, в новия център ще пренесе офисите си и управата на отбора, която до сега помещаваше бюрата си в Маруси.

Другата новина е тази, че  че жълто-черните твърдо са решили да прекратят сътрудничеството си с Puma. Вместо нея те възнамеряват да потърсят нова фирма, която да облече играчите. Медии спрягат имената на Nike и Adidas...

Освен с нов дом и с нови дрехи футболистите на АЕК са вече и с пълен портфейл. Управата на АЕК изплати най-после заплатите на играчите и им даде дори бонус. Очаква се сега те да се концентрират изключително върху играта. Изплащането на заплати само по себе си не е новина, разбира се. Като имаме предвид обаче миналото на отбора и проточилите се безкрайно дълго във времето финансови задължения на управата към играчите, това наистина е факт, който си струва да бъде отбелязан. Доказателство, че жълто-черните наистина искат да се вдигнат на крака са и плановете за трансфери през януари. Една от примамките за отбора е сърбина Никола Белич от Пансерайкос. Друга примамка и мечта за Душан Байевич е  Апостолос Велиос.

 

 

Категории: АЕК тренировъчен център нов дом Puma спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus