Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Рубин Казан и Панатинайкос отново играха мач без голове

03 Ноември 2010 / 02:11:55  GRReporter
2574 прочитания

С 0-0 завърши мачът между футболните отбори на Рубин Казан и Панатинайкос.  Защитната игра, която зелените показаха тази вечер в Казан им струва доста скъпо. Равният резултат слага край на по-нататъшните им мечти за Шампионската лига и начало на борбата за билет за Европейската лига. За тази цел обаче, по време на срещите с отборите на Барселона и Копенхаген те ще трябва да дадат всичко от себе си, за да постигнат добър резултат. Нещо, което граничи почти с чудо, като се има пред вид че Меси вероятно отново смята да направи разногледа защитата на зелените. А фактът, че срещата ще се проведе в ОАКА едва ли ще има някакво позитивно влияние върху резултата.  Защото когато противникът е Барселона, дали играеш на свой или чужд терен си остава почти  без значение. Още повече след предишна загуба с 1-5. Но да нека оставим прогнозите настрана.

Тази вечер Панатинайкос определено имаше шансове да победи противника си. Както на игрището в Атина обаче, така и в Казан, той не рискува. Игра защитен мач, като попречи на противника си да вкара гол, но... и самият той остана далече от победата.   Изключение от пасивната игра правят минутите преди края на срещата и началните 15 от първото полувреме.

В началото на срещата добър шанс за гол имаше Спиропулос, но шутът му не беше добре преценен и вратарят Ризиков блокира топката. Опит за гол от далечен шут имаше и Карагунис, но и той завърши безславно. Атаките на Панатинайкос събудиха домакините и по време на 15-та минута те отбелязаха своя първи опит за гол. Вратата на зелените заплаши Корленко. Но Дзорвас спаси топката и голът се размина.

В играта на домакините можеше да се забележи известно превъзходство. Те имаха в по-голяма степен контрол върху топката, но защитата на зелените си казваше думата. Гостите пазеха ревниво вратата на Дзорвас, а опитите на Рубин за гол се ограничаваха до отдалечени шутове,  които завършваха далече от вратата  и... опасност  на практика не се появяваше.  

Ако защитата на зелените беше на ниво,  не можеше да се каже същото за атаката. Надеждата на отбора,Сисе, беше напълно сам на предна позиция и не успя да поеме дори и една топка. Колкото пъти Гарсия му подаваше,  толкова пъти защитата на Рубин „пресичаше” акцията.    

По време на 40-та и 41-та минута домакините заплашиха Панатинайкос. Рязанцев се опита да вкара гол с глава, но Дзорвас спаси топката. Към атака пристъпи и Корниленко, но опитът му за гол завърши с аут. Броени минути по-късно край на разгорещилата се атмосфера пред вратата на зелените сложи Симао. Той пренесе бойното поле пред вратата на домакините и се опита да вкара гол. Топката обаче  излезе аут.
Второто полувреме не донесе промени на игрището. Темпото и стилът на играта си останаха същите. Панатинайкос отново се концентрираше върху защитата и вече беше ясно, че нищо добро не можеше да се случи. Именно затова по време на 70-та минута Никос Ниоплиас направи промяна. С цел отборът да пристъпи  към по-нападателна игра, на мястото на Гарсия той сложи Гову. Очакваше се  двамата заедно със  Сисе  да допринесат за щастливия гол. Гову направи своя опит за гол по време на 83-та минута, но токата излезе аут. Панатинайкос имаше и две добри предишни  положения за гол. По време на 77-та минута вратата на Рубин атакува  Симао, а минута по-късно Жилберто. Но и този път до гол не се стигна.

За това пъй руските нападатели успяха да пробият път през защитата на зелените и през 79-та минута  Рязанцев и Навас заплашиха сериозно Дзорвас. Вратарят обаче и този път спаси топката.

 

Категории: Рубин Казан Панатинайкос равен футбол спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus