Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Развлеченията през 2014

05 Януари 2014 / 16:01:57  GRReporter
1979 прочитания

Концертите: със специално значение

Макар че няма големи събития (като концертът на Депеш Мод през 2013), първите три месеца на 2014 предлагат много интересни концерти. Един от тях е на дръмърът JasonMarsalis в „Half Note Jazz Club” (16-19/1 ). Най-младият син на прочутото джаз семейство Marsalis (бащата Ellis, синовете Branford, Wynton, Delfayo)  има своето място на съвременната сцена. На същото място няколко дни по-късно (24-27/1 )  ще свири гъркът от Чикаго китаристът NickGravenites заедно Backbone, неговата „гръцка банда”.

Една от най-вълнуващите опери на Верди, „Макбет” ще има премиера в Музикалната палата на 17 януари. Шекспировата драма придобива в ръцете на оперния маестро допълнителен живот. „Макбет” е първата продукция на Националната лирическа сцена за 2014, с режисьор Лоренцо Мариани и музикална режисура на Миронас Михайлидис. Един изключителен кларнетист, LouisSclavis,  идва в Центъра за литература и изкуства на 18 януари. Един от корифеите на френския джаз, създава заедно с групата Workshop de Lyon– един „фантастичен фолклор”.  Групата Fall идва на 1 февруари в „Gagarin 205”.  Пак там ще се представят отново на 6 февруари BlueOysterCult. Предците на horror punk – Misfitsще пеят във„Fuzz” (24/2 ). Тромбонистът  SteveTurre има и други уникални умения- свири на раковини! Заедно с групата си Jazz Shells of Passion се може да бъде чут в Музикалната палата на 12 март.

Музикалните сцени и нощни заведения – първи срещи за 2014

Музикалните вкусове в Атина се промениха видимо през последните няколко години. Кризата също се отрази на нощните забавления,  но макар че има намаляване на продажбите, някои шоута са продадени.  Очакванията за 2014 са свързани с познатите имена.

Остроумният създател на песни Фивос Деливорияс открива за втори път себе си , осъществявайки една „Арменска визита” в „PassPort”» (от 18/1 всяка събота) заедно с групата си, и ще представи и подготвяни си диск. По тази причина се завръщат на сцената и Димитра Галани (от 23/1 в „PassPort”), Темис Карамуратидис и Йота Нега (от 3/2 в „Ставрос”). С нетърпение е очаквана и Натаса Бофилу (в „Ставрос” от 15 март), както и дуетът Харис Алексиу-Таня  Цанаклиду (от 7 февруари в „Anodos Live Stage”), които потвърждават, че силният пол в музиката и нощните забавления е женският0 да не забравяме, че продължават представленията на Елеонора Зуганели („Anodos Live Stage”) и на Елефтерия Арванитаки с Алкистис Протопсалти(„Diogenis Studio”).

Clubs & bars: всичко е важно в нощния живот

Колкото и клубове да се появят, никога не са достатъчно. Многофункционални all day & night заведения, cocktail bars, нео-кафетерии, малки танцови клубове, заведения за гръцка музика- всичко е важно.

Няма да липсват големи данс партита. През първите месеци на 2014 група Evolution подготвя големи рейв партита в един склад на Ботаническата градиназ аедно с Umek (15/2), JohnDigweed (8/3 ) и MarcoBailey (5/4),  а група Blend ще доведе MaceoPlex (1/3 ) и MarcoCarola, LocoDice и Guti (12/4 ) в „Gazi Music Hall”

Ресторанти: какво ще донесе на трапезата 2014

МОже в сектора на ресторантите новите проекти да се популяризират чрез пресконференции, съдейки по новините от последните месеци обаче и там има движение. Новата година ще донесе дългоочаквания нов проект на „Спондис”. С нетъропение се очаква и новият ресторант на Хрисантос Карамоленгос, който от дълго време планира официалното си завръщане в Атина, на място където хората ще смесват вкусове и усещания. Ще има и нов тайландски ресторант, засилвайки влиянието на азиатската кухня, която без да е направила голям удар, печели територии.

Ще има и нови предложения за street food, wine bars. Вероятно и някои известни шефове ще отворят сови ресторанти.  Не пропускайте кулинарния фестивал „Гърция- празник на вкусовете”, който се завръща в Гази в пролетната си версия, с още повече производители и продукти от цяла Гърция.

Изкуства и музеи: полъх на обновление

Програмата на атинските музеи за 2014 е много богата и предлага както откриване на нови изложби, свързани със световни дни и юбилеи, така и текущите до момента периодични изложби.

Атина

Категории: Атина нощен живот заведения концерти клубове ресторанти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus