Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Разправии между Янис Вардиноянис и Андреас Вгенопулос покачиха напрежението в Панатинайкос

26 Май 2010 / 16:05:41  GRReporter
1831 прочитания

В борба с огньове се превърна дуелът от последните дни между двамата най-големи акционери на футболния клуб Панатинайкос Янис Вардиноянис и Андреас Вгенопулос. След като миналата седмица президентът на отбора Николас Патерас се оттегли драматично от позицията си съдбата на Панатинайкос „увисна във въздуха”. Всички застинаха в очакване на 28.05., деня на следващото събрание, на което ще бъде избран нов президент на зелените. Мътните води и неизвестността се очакваше да проясни временно позицията на Вардиноянис. Уви, случи се обратното. С призива си към акционерите на клуба да закупят по-голям брой акции на отбора,той предизвика гнева и жлъчните коментари на мнозина, в това число и на Вгенопулос. Вгенопулос или Mr Mig, както още го наричат упрекна своя колега, че чисто и просто цели „да вземе парите на будалите".  Той коментира позицията на Вардиноянис еднозначно: „Най-накрая маските паднаха. Г-н  Янис Вардиноянис иска да сложи в джоба си пари за да продаде Панатинайкос, който обича над всичко. За да стигнем дотук беше построена една невероятна  игра на комуникация, която започна  с привидно увеличаване на капитала с  40-50 милиона евро, което трябваше  да бъде извършено от него... но приключи с 15 милиона евро и  оценки, които показват един Панатинайкос  на огромна загуба, но едновременно с това  оценен на повече от 100 милиона евро...” Критиките на  Вгенопулос не свършват дотук. Той упреква колегата си,  че  използва  връщането назад на Панатинайкос, оттеглянето на успешния президент, намаляването на договорите и оскъдните трансфери за да „вземе парите на будалите”. Твърди, че наивници са вложили 67 милиона евро без никаква оценка, само заради любовта си към отбора. „Будалите обаче са готови да дадат пари за да подсилят Панатинайкос, а не напълнения вече джоб на г-н. Янис Вардиноянис”- коментира разгневено Вгенопулос.

Вардиноянис не остана безразличен към упреците на колегата си. Той заяви, че в случая става въпрос не за друго, а за това да се подцени направеното за повече от 30 години и да се опетни името на семейството му. „Ако някой има други планове за Панатинайкос и смята, че може да замести моето семейство като купи по-голямата част от пакета акции на отбора, вместо да разпространява утопични сценарии, с които да излага на риск цялостта и авторитета на Панатинайкос, аз го призовавам публично да представи предложението си до следващото събрание на управителния съвет” заяви акционерът.

Колкото и да внимаваха двамата мъже на Панатинайкос скандалът да не се превърне в сапунена опера по всичко личи, че нещата отиват точно натам. В атмосфера на взаимно недоверие и обвинения мълчанието си реши да прекрати и самият Николас Патерас. Бившият президент застана на страната на Вгенопулос и  заяви пред медиите, че още от самото начало е имал ясна позиция по въпроса с акциите. Той никога дори не е и загатвал, че възнамерява да купи повече от това, което притежава и неотдавна в официално заявление е изложил намеренията си що се отнася до този проблем.

 

 

Категории: Панатинайкос Андреас Вгенопулос Янис Вардиноянис Николас Патерас
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus