Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Победа на Олимпиакос в Турция

08 Януари 2010 / 07:01:13  GRReporter
931 прочитания

 

С резултат 93:85 завърши мачът между Олимпиакос и Ефес Пилсен, който се игра в Турция като успя осигури на червено-белите една стъпка за първото място във втората група от Евролигата. Въпреки многобройните допуснати по невнимание грешки, отборът на Панайотис Янакис не се предаде и се бори „до последен дъх” за да покаже превъзходството си пред домакините. Играта и на двата отбора беше силна и динамична, като превес взимаха последователно и двата отбора, което придаде на мача истинска тръпка. Трудната борба най-накрая спечели Олимпиакос с решаващото хвърляне на Скуни Пен две минути преди края на мача… Кошът на Скуни Пен беше и първият кош на играча с фланелката на червено-белите, а мачът за американеца беше не по-малко символичен – Ефес Пилсен е стар отбор на Пен...

Поради изключително бързия ритъм на играта отборът на Олимпиакос не винаги успяваше да се справи със защитата си. Домакините не пропуснаха да използват тази слабост на гостите. Така малко преди края на първия период те изравниха резултата с 19:19 - с кош на Суберт, а с коша на Сантяго те дори взеха преднина в края на периода.

Чудесна игра показаха играчите Теодосич и Чилдерс. Чилдерс за пореден път впечатли с високата си техника и почти не отбеляза хвърляне без кош. Впечатляващата му игра е доказателство че присъствието му в Олимпиакос е един от най-успешните трансфери в европейския баскетбол.

Гостите отбелязаха и доста изгубени положения - почти половината от хвърлянията бяха неуспешни по невнимание. С влизането на Бевърли Олимпиакос видимо подобри положението си и спечели преднина.

По време на втория период отборът на домакините изостана, но не се отказа да се бори и използва, когато гостите отново имаха проблем със защитата да спечелят преднина 66-61. Загубените точки на отбора майсторски успя да върне Чилдерс.

 

Категории: Олимпиакос Ефес Пилсен Чилдерс Скуни Пен победаБаскетболСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus