Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Панйониос загуби с 6:8 от отбора гостенин VK Jug Dubrovnik в Неа Смирни

17 Януари 2010 / 00:01:18  Емануела Карастоянова
833 прочитания

 

Емануела Карастоянова

 

С 8:6 завърши срещата на мъжките отбори по водна топка на VK Jug Dubrovnik и Панйониос, която се проведе в басейна на Панйониос в Неа Смирни. Въпреки силното си желание, бяло-сините не успяха да победят гостите и така загубиха шанс да се класират за едно от първите две места, водещи към осмицата на Евролигата. Отборът показа добра игра и даде всичко от себе си, не е странно обаче, че не успя да спечели въпреки не малкото натрупани точки - VK Jug Dubrovnik е един много сериозен противник. Той е един най-добрите отбори в света, три пъти европейски шампион (през 1981, 2001 и 2006) и с постоянно присъствие във Файнъл фор на Евролигата през последните години. Мачът с хърватския отбор беше класификационен за Панйониос. Още от началото той започна с остра атака на гостите. Първият си опит за гол те направиха в 3-та минута, не закъсня и първият гол – в 5-та минута. След него последва и втори гол изпълнен в 7-та минута. Опит за гол домакините отбелязаха през 8-та, но вратарят на Jug Dubrovnik спаси топката. Следващата силна, но неуспешна атака от страна на домакините настъпи през 9-та минута. През 10-та и 11-та следват атаки завършващи с опити за гол от страна на гостите и домакините съответно. По време на 18-та минута Панйониос отбеляза и първия си за мача гол.

През 20-та и 21-та минута домакините разиграха технически много добре топката и направиха три поредни опита за гол пред вратата на Dubrovnik, които обаче завършиха с неуспех. По време на 24-та и 25-та минута гол вкараха съответно гостите и домакините. Първото полувреме от мача завърши с резултат 4:1 в полза на гостите. По време на второто полувреме отборът на Панйониос определено промени тактиката си и пристъпи към още по-организирана атака на противниковата врата. Окуражени и подкрепени психологически от треньора си те успяха да вкарат на гостите още четири гола, последните два от които буквално в последните две минути преди края на мача.

 

Панйониос (Герасимос Волтиракис): Флегас, Миралис, Мазис, Кокинакис. Томакос, Дзамадакис, Пападогонас, Хач, Мурикис, Беристианос, Кацаунис, Капоцис, Кукис

 

VK Jug Dubrovnik (Елвис Фатович): Вицан, Вранйеш, Боскович, Сукно, Йокович, Маркович, Буслйе, Сукно, Дробац, Добуд, Обрадович, Низич

 

Категории: Панйониос Неа Смирни водна топка VK Jug DubrovnikСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus