Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Панатинайкос срази гиганта ЦСКА Москва

29 Октомври 2010 / 01:10:23  Емануела Карастоянова
2447 прочитания

Със 74-60 завърши срещата между баскетболните отбори на Панатинайкос и ЦСКА Москва. Мачът от предквалификационните кръгове на Евролигата се игра на игрището ОАКА в Атина в зала, която този път беше пълна с публика.

За домакините срещата не започна обещаващо. През първите 10 минути зелените показаха слаба игра, с явен проблем в атаката. Не успяваха да пробият защитата на ЦСКА Москва, в резултат на което вместо в коша, топката им попадаше в ръцете на гостите.  За сметка на плахата атака, Панатинайкос имаше силна защита. Успешно блокираше действията на противника си. Правеше впечатление, че и  двата отбора играеха по-скоро защитно, отколкото нападателно. Все пак гостите бяха тези, които успяха да спечелят преднина първи. Главно благодарение на кошовете на американеца Гордън. Резултатната игра на Диамантидис, която на моменти напомняше сложни пируети под противниковия кош, помогна на зелените да изравнят разликата в резултата. Така по време на 10-та минута те поведоха,  макар и само с 1  точка.

Като цяло обаче отборите на показваха добре обмислена игра. Липсваше добра комуникация между играчите и вяра в победата. Зелените дълго време не успяваха да обединят силите си за да атакуват слабите места на противника. И двата отбора бяха с почти еднакъв стил игра, не изненада никого съответно, че полувремето завърши с 31-31.

Оказа се, че тези, които са си направили прибързани изводи за поредната загуба на зелените, в това число и публиката в залата, са в грешка. Второто полувреме завари домакините далеч по-амбицирани и мотивирани за борба. Нещо, което ЦСКА веднага усети и се опита да спре. Поне в началото отборът на Москва не се затрудняваше да върви ръка за ръка в резултата с домакините. С точните си кошове Гордън отново успяваше да помогне на отбора си да навакса малките разлики. След като Николас и Марич влязоха на  игрището оабче ситуацията се промени. Зелените най-сетне се изправиха „лице в лице” с противника си и показаха на какво са способни. Атаката им се отключи, нещо което отново изненада неприятно противника. Благодарение на серия кошове те спечелиха преднина. Минути след това към атаки пристъпи отново  Гордън и разликата в резултата се намали на 5 точки. Мачът отново заприлича на първите 10 минути.

Накрая все пак домакините успяха да пробият защитата на ЦСКА и благодарение на Николас преднината в резултата за зелените стигна 71-55, а по-късно 74-60.


 
 

Категории: Панатинайкос ЦСКА Москва победа Евролига ОАКА баскетбол спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus