Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ото Рехагел и Фернандо Сантос - различни цели, различни дебюти

12 Август 2010 / 14:08:19  GRReporter
2066 прочитания

Победата на гръцките национали с 1:0 в приятелския мач със Сърбия, който отборите играха на стадиона в Белград окрили мечтите на Гърция за ново качество футбол. Гръцките медии коментират изключително позитивно премиерата на португалския треньор, а мача наричат  нова страница в историята на спорта в страната. Ето и цитат на спортния сайт www.sport.gr : „ Приятелската победа на Гърция над Сърбия в Белград с 1:0 отвори една нова страница в историята на националите ни. Ръководството на отбора пое вече официално Фернандо Сантос, който наследи Ото Рехагел след 9 години успешно представяне на германеца на скамейката на националите ни”. Сайтът коментира играта на националите като коренно различна от тази, която представиха на стадионите на ЮАР това лято. „Напълно защитната игра, която показа националният ни отбор срещу Аржентина на стадионите на Южна Африка ( с четири защитника по време на последния мач на Рехагел), се преобрази в схемата 4-3-1-2, която видяхме по време на премиерата на Сантос в Белград.”

Още от първата игра на португалеца се вижда, че главен организатор на игрището е Сотирис Нинис. През първото полувреме пред 20-годишното момче Сантос сложи Самарас и Салпингидис, а през второто мястото на Салпингидис зае Гекас. В позиция на защита германецът игра с Винтра, Кирякос (заместен от Авраам Пападопулос през второто полувреме), Папастатопулос и Спиропулос. Пред вратата застана Сифакис.

 Когато преди 9 години Рехагел пое националите класирането за финалите на Световното през 2002 година беше невъзможна цел. Именно затова германецът се концентрира върху Европейското през 2004 година. Фернандо  Сантос пък взима в ръцете си един отбор заел 12-то място в класацията на FIFA. Сега летвата е несравнимо по-висока и класирането на стадионите на Полша и Украйна е цел, която се подразбира от само себе си...

Различни са целите, различни са и премиерите на двамата треньори. Основната причина за това се крие във факта, че португалецът поема отбора с едни доста добри познания за гръцкия футбол. За разлика от него Рехагел  навлезе в дълбините му чак в последствие. С течение на времето си избра играчи, върху които построи играта си почти изцяло. Когато на 5.09.2001 година настъпи официалната му премиера нещата не се очертаваха розово. Гърция падна от Финландия със срамното 5:1... Рехагел имаше пред себе си един „угаснал” отбор, който трябваше да вдигне на крака. Но имаше и  цяла година за да стори това.

Фернандо Сантос определено няма лукса на Рехагел. До класификациите за Euro 2012 остава само  един месец, което задължава португалеца да разчита на познатите играчи, като единствено сменя системата на игра. За разлика от своя предшественик обаче той показа още от първия мач, че познава чудесно гръцкия футбол.

 

Категории: Фернандо Сантос Ото Рехагел спорт футбол премиера дебют Сърбия Белград Euro 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus