Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ото Рехагел: "Отново ще направя гърците горди"

05 Януари 2010 / 13:01:42  GRReporter
960 прочитания

Да направи пак горди гърците обеща треньорът на националния отбор по футбол Ото Рехагел. Рехагел увери, че гръцките футболисти вече са доказали, че могат да се справят в трудни моменти и сега са напълно готови да направят всичко, което е по силите им, за да има повод Гърция да се гордее пак. Рехагел е убеден, че националният отбор ще представи една игра, която по качество ще отговаря на играта, която представи преди 6 години на Европейското първенство в Португалия.
     „Всички, които отиваме на Мундиала ще участваме за първи път в подобно събитие и това е едно огромно предизвикателство за нас. За голяма част от играчите може би това е първият и последен Мундиал. За други това ще е и последното голямо събитие, в което могат да участват. Именно това е много мотивиращо за всички ни”.
    На въпроса какво може да обещае на гръцките фенове за представянето на отбора в Южна Африка той казва, че те ще имат възможността да видят на стадионите един отбор с огромно желание за борба и ясна цел да постигне възможно най-доброто. Попитан колко високо може да стигне отборът в крайната фаза на първенството, германецът избягва да прави прекалено гръмки обещания. Повтаря само лаконично, че целта му е да направи още един път гърците горди. За най-сериозен противник и фаворит Рехагел смята Аржентина, но твърди че никой отбор не трябва да бъде подценяван. Така например никой не обръща внимание на Корея, а тя съвсем не е лесен противник.
    Германецът, който е треньор на гръцкия национален отбор от 9 август 2001г. е известен с авторитарния си тип работа. Често по негов адрес в Германия се чуват критики за остаряла тактика и безкомпромисна игра. На отправените упреци той отвръща с думите: „Модерно играе този, който побеждава”. Рехагел който от юли 2004г. е почетен гражданин на Атина е първият чуждестранен треньор на отбор европейски шампион по футбол в историята на националните отбори в Европа.
    Освен с авторитарния си тип работа Рехагел е известен и с грижите, които полага за психическия комфорт на играчите си. Той колкото никой друг държи на дистанция медиите до такава степен, че всички неща, които се случват в съблекалните на стадионите остават в дълбока тайна за журналистите. Рехагел се грижи за спокойствието на футболистите си до такава степен, че често пропъжда журналисти дори и от лоби баровете на хотелите, в които играчите са настанени по време на състезания.

Категории: Ото Рехагел Мундиал 2010Футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus