Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпийските игри в Лондон през 2012г. ще сложат край на активната кариера на плувеца Спирос Яниотис

30 Януари 2010 / 02:01:54  GRReporter
2110 прочитания

 

 

Усилена подготовка за Олимпийските игри в Лондон започна плувецът Спирос Яниотис. Яниотис, който прави горди не само приятелите на Олимпиакос, но и приятелите на спорта в Гърция си е поставил за главна цел да заеме предна позиция в предстоящите през 2012г игри. Дотогава той смята да „загрява” взимайки участие във важни спортни събития. Тази година спортистът ще стартира в Световната купа по плувен маратон в Робервал- Канада, която ще се проведе от15-ти до 23-ти юли, а също така и в Европейското първенство в Будапеща от 4-ти до 15-ти август. Подготовката си за първенствата Яниотис започна от Латинска Америка. Там той ще участва в две състезания от Световното първенство по плувен маратон на 10 километра – на 31 януари в Сантос, Бразилия и на 2-ри февруари във Виедма, Аржентина. По думите на Яниотис Олимпийските игри през 2012г. ще сложат край на активната кариера на спортиста. 2012г. е и годината на изтичане на договора му с Олимпиакос (с цветовете на Олимпиакос плувецът се състезава от 1998г.)

Кариерата си роденият в Ливърпул спортист започва в Морския спортен съюз на Керкира. За първи път в олимпийски игри той участва на двадесетгодишна възраст - през 2000г. През 2001г. е седми в първенството във Фукуока, през 2003г. по време на Европейското първенство печели бронзов медал на 4 х 200м. свободен стил. По време на Олимпийските игри в Атина през 2004г. Яниотис се класира на седмо място, а през 2007г. спечели бронзов медал в дванадесетото Световното първенство по плувни спортове в Мелбърн. На Световното първенство по плувни спортове в Рим гъркът спечели сребърен медал по плуване на 5 километра. През изминалата година тридесетгодишният спортист беше обявен от Съюза на спортните журналисти в Гърция кандидат за най-добър спортист

 

Снимка: gazzetta.gr

Категории: Спирос Яниотис плуване ОлимпиакосСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus