Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос се наложи над Панйониос в мач превърнал се в дерби

06 Ноември 2010 / 23:11:48  Емануела Карастоянова
1454 прочитания

 

В дерби се превърна мачът от А1 между баскетболните отбори на Панйониос и Олимпиакос, който се игра на игрището в Неа Смирни. Може да е изненада, но Панйониос се оказа „костелив орех” и победата на бяло-червените  съвсем не дойде лесно. Шампионът на страната се наложи със 77-70, но това му костваше  доста нерви и борба...  Затрудни го не само силната мотивация на домакините да победят, но и наелектризираната публика, която бурно  скандираше за отбора си. Така сред скандиранията в иначе неголямата зала домакините влязоха в играта сигурни в себе си и със самочувствие. Нещо, което не можеше да се каже за гостите. Те определено се затрудниха да намерят ритъма си неведнъж се оказваха на косъм от загубата. Представянето им със сигурност не беше такова, каквото и самите те очакваха да бъде.

Тон на срещата дадоха домакините. Милош Вуянич пристъпи към атаки и преднината беше вече факт. С няколко последователни коша на играча Панйониос поведе с 10-9. Както стрелбата, така и защитата на отбора беше резултатна. Пообърканите гости разбуди Василис Спанулис. Негостоприемната обстановка не повлия на точната му стрелба и отборът се вдигна на крака като поведе в резултата с 10-9. Последваха кошове на Янопулос и Панйониос поведе с 14-12. Спанулис и Нилсън обърнаха резултата с 16-14 в полза на Олимпиакос. Веднага след това  последва серия от неуспехи за гостите и домакините пак бяха тези, които водеха. Втората част завърши с 38-35. Олимпиакос напусна паркета омърлушен и без настроение.

След почивката Олимпиакос влезе на игрището по-мотивиран за борба. Нещата обаче продължаваха да бъдат трудни. И двата отбора вървяха ръка за ръка в резултата. Това повиши емоцията сред публиката и мотивира Панйониос още повече за борба, но определено изнерви гостите, които сякаш се въртяха в порочен кръг. Макар и трудно, Олимпиакос успя да засили защитата си и за момент поведе, макар и само с 1 точка. Панйониос до края вярваше в победата си и създаде на противника  доста трудности. В края на третата част благодарение на Папалукас Олимпиакос поведе с 55-51.

След това напрежението отново ескалира и изчерпа психически не само играчите, но и публиката. Минимално предимство печелеше ту единият, ту другият отбор. След намеса на Спанулис гостите поведоха с 77-70 и се запътиха към съблекалните с победа спечелена почти по чудо...

Категории: Олимпиакос Панйониос победа дерби спорт баскетбол А1
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus