Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос разби Уникаха Малага

04 Ноември 2010 / 01:11:44  Емануела Карастоянова
2249 прочитания

 С 93-66 завърши мачът между баскетболните отбори на Олимпиакос и Уникаха Малага, който се игра на игрището в Пирея. Въпреки учудващо малкото присъствие на фенове тази вечер на игрището, бяло-червените играха с пълна сила и отново показаха на какво са способни. Те играха с настроение и хъс, не учудва никого, съответно, че успехът беше на тяхна страна.

Въпреки, че като цяло защитата на испанците беше доста силна, Олимпиакос упяваше майсторски да си пробие път през нея и да спечели точки. В много добра форма тази вечер бяха Теодосич, Борусич и Спанулис. Тримата успяваха чудесно да разиграят топката и често изненадваха гостите с кош вкаран набързо под носа им или пък с майсторски спечелени 3 точки. За разлика от Олимпиакос, Укаха доста се затрудни да пробие защитата на домакините и още от самото начало се намери в неудобното положение да гони съперника в резултата.

Още от самото начало бяло-червените разбиха всички надежди на испанците за победа в Атина и показаха кой е господар на игрището. През първите 10 минути те спечелиха преднина от 16 точки. Разликата в резултата стана повече от 20 още преди края на следващите 10 минути.  Особена заслуга за бързия напредък имаха Несторович и Папаниколау.  Гостите определено не можеха да намерят ритъма си, нито да достигнат до коша на противника си. Изключение  беше играчът звезда на отбора, 33-годишният американски гард, Терел Макиндайр. На игрището в Пиреа той свърши доста работа, не само като защитник, но и като атака. Играчът е от неотдавна в отбора на Уникаха и се опитва със всички сили да намери ритъма и играта си в новия отбор. Тази вечер той наистина се раздаде и дори имаше момент, в който  така се беше засилил, че изхвърча от паркета и се „приземи” между столовете на близката публика.

В отбора на Уникаха се намери и бившият играч на Олимпиакос, Георгиос Принтезис. Както в началото на първото, така и в началото на второто полувреме именно той беше този,  който атакува първи бяло-червените.  

Уникаха се опитваше да догони противника си и търсеше начини да навакса загубеното. В началото на второто полувреме за момент дори гостите успяха да намалят  разликата в резултата. Но Олимпиакос, макар и да се беше поотпуснал за малко, успя бързо да се върне във форма. Кошовете на Бурусич, Спанулис  и Папалукас, за който мачът от тази вечер беше номер 200 под ред, доведоха  разликата в резултата до 27.

   

Категории: Олимпиакос победа Уникаха Малага спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus