Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос надви Шарлеруа в Атина

11 Ноември 2010 / 02:11:49  GRReporter
1716 прочитания

С 86-78 завърши мачът между баскетболните отбори на Олимпиакос и Шарлеруа, който се игра на игрището в Пиреа. Макар, че бяло-червените далеч не показаха пълните си възможности, завършиха с победа и си запазиха първата позиция в групата. Много добре се представиха тази вечер играчите Нестерович и Спанулис. 10 минути преди края на мача, почти по традиция, гардът понесе на раменете си отбора и заедно с Теодосич сложи край на мечтите на белгийците за обръщане на резултата.

Мачът започна с минимална преднина от страна на домакините. Несторович донесе на отбора си 6 точки и така те поведоха с 8-6. Последваха кошове на Спанулис и Олимпиакос започна да трупа все по-голяма преднина. Това продължи докато белгийците не се събудиха. Те разбиха защитата на домакините и проведоха една много успешна серия от 0-8.  Майстор на кошовете  беше играчът Хил. Първата част завърши с 23-16.

По време на втората част Олимпиакос допусна много грешки. За момент дори разликата в резултата спадна драматично на 5 точки. Стремглавият спад определено стресна домакините и те пристъпиха към серия нови атаки. Макар и трудно, успяха да увеличат разликата в резултата до 9 точки. Гоми обаче направи лоша изненада на бяло-червените и я смъкна отново на 6 точки. Последваха кошове на Лукас и резултатът стана 39-29. Частта завърши с 42-33.

Третата част започна с кошове на гостите. Домакините озъбтиха Шарлеруа с бързи кошове и със силното присъствие на Спанулис. След минути поведоха с 59-43. Райт и Хил обаче отново смъкнаха разликата под 20 точки. Кошовете на Нилсен пък подкрепиха Олимпиакос и отборът отново напредна сериозно като поведе с 64-50. Това беше моментът, в който гостите разбраха, че победата на игрището в Пиреа  е невъзможна.

Въпреки това обаче те се бореха до край. Кошовете на Хил, Бройлс и Грийн направиха разликата едноцифрена. Но мечтите бяха дотук. Янис Бурусич се развихри на игрището и с чудесна стрелба разби и последните надежди на гостите за победа. Теодосич и Спанулис също напомниха за себе си и макар и след не кой знае колко добра игра Олимпиакос успя да си запази първата позиция в групата.

.

Категории: Олимпиакос Шарлеруа победа спорт баскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus