Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос, Арис, Янина и Кавала наказани заради хулигански прояви на фенове

22 Януари 2010 / 19:01:37  GRReporter
1307 прочитания

Мач без публика и санкция от 70 000 евро е наказанието за футболния отбор на Олимпиакос заради хулиганските прояви на феновете му по време на последния мач с ПАЕ Кавала от 18-и кръг на Супер лигата, информира www.sport.gr. Бяло-червените ще изтърпят наказанието си по време на мача с Ливадиакос, който ще се играе на 07.02.2010г. С мач без публика и парична глоба от 70 000 евро са наказани също и отборите на Арис и ПАС Янина. Арис ще изтърпи наказанието си по време на мача си с Пантракикос на 06.02.2010г., а ПАС Янина на 30.01.2010г., когато ще се срещне с отбора на Лариса. На Кавала -отбора бивш домакин е наложено наказание от 24 000 евро.

Наказани да платят парични глоби за поведението на феновете си са също и отборите на АЕК (5 000 евро),  Атромитос (4000 евро),  Ираклис (18 000 евро),  Панатинайкос (2000 евро) и ПАОК (11 000 евро). Наказанията наложени от Главната дисциплинарна комисия са само стъпка от страна на държавата в опита да сложи край на ширещия се напоследък вандализъм по стадионите. В отговор на хулиганските прояви и на компрометиращата гръцкия футбол картина, стъпки предприе и Министерството за защита на гражданите. Михалис Хрисохоидис наложи забрана за организирани масови пътувания на футболните запалянковци из страната. Мярката, която министерството предприе е само временно решение за спиране на агресията и идва в отговор на ексцесите по време на мача в Кавала, където многобройни фенове на Олимпиакос дошли с частни автомобили и автобуси нападнаха феновете на Кавала още преди започването на срещата. По-късно нападенията се пренесоха и извън стадиона, ситуацията се изплъзна от контрол и полицията се принуди да използва сълзотворен газ. 

Решена да предприеме строги мерки е и Гръцката федерация по футбол. Президентът Софоклис Пилавиос в интервю за гръцката преса заяви, че федерация вече е взела отношение по въпроса и е направила съответните предложения за спиране на агресията в гръцкия футбол.

 

 

 

.

 

Снимка:contra.gr

 

Категории: Олимпиакос Арис Янина Кавала наказание Главна дисциплинарна комисия ФутболСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus