Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новият треньор на Олимпиакос иска време

11 Август 2010 / 14:08:39  GRReporter
1100 прочитания

„Нямам магическа пръчка. Ще трябва да работим много и да сме търпеливи”. Това са думите, с които новият треньор на футболния отбор на Олимпиакос  Ернесто Валверде даде старт на подготовката за новия сезон на току-що поверените му  играчи. Испанецът, който след 15 месеца отново е на треньорската скамейка на бяло-червените е твърдо решен да сложи край на фаталното състояние, в което се намира отборът. Валверде има силната подкрепа на Вангелис Маринакис, но дали ще има подкрепата на времето? В отбора на Маринакис то е лукс и се измерва сякаш с друг часовник.  Договорът за две години треньорски пост може да трае и два месеца... Толкова колкото трая в случая на германеца Евалд Линен.  Линен беше „освободен” веднага след като бяло-червените загубиха от Макаби Тел Авив и  отпаднаха от по-нататъшното си участие в Europa League. „Аз съм треньорът и е логично да поема вината. Това, което се случва е огромно разочарование за всички” – заяви немският треньор с надежда да бъде разбран. Маринакис обаче не си игра на „смекчаващи вината обстоятелства”.

Работата на Ернесто Валверде със сигурност няма да е лесна. Той ще трябва да изгради един нов отбор из основи. Ще трябва да поправи психологическото състояние на играчите, които са изчерпани от постоянните смени на треньори и от липсата на окончателна стратегия. Кризата в отбора е силно осезаема, вярата в утрешния ден почти липсва.

Изминала е вече повече от една десетилетка от времето, когато Олимпиакос имаше гръб „от стомана”. Успехът на бяло-червените се дължеше на Душан Байевич, който успя да положи основи, които да се запазят във времето. Ще може ли сега и испанецът да създаде отбор победител?

 От решаващо значение в момента е приятелският мач с Рома, който двата тима ще играят  на 13.08 на стадион Караискаки в Атина. Очаква се в  него да си проличат слабите места на Олимпиакос и Валверде да реши кои играчи ще отпаднат и кои ще запълнят празните места. Що се касае до състава, Маринакис му е дал карт-бланш...

 

 

 

Категории: Ернесто Валверде Олимпиакос Вангелис Маринакис треньор спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus