Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Нови магистърски програми в International Hellenic University

12 Май 2010 / 10:05:39  GRReporter
2534 прочитания

В отговор на нуждата от специалисти в областта на технологиите и културата, както и признавайки тяхната важна роля в новата икономика, Международният Гръцки Университет (IHU) стартира две нови магистърски програми, които започват от месец октомври 2010: Магистър по науките в областта на енергийните системи (Master of Science in Energy Systems) и Магистър по науките в областта на инофрмационните и комуникационните технологии (Master of Science in Information and Communication Technology Systems), които ще се провеждат във Факултета по наука и технология.

Тези нови магистърски програми ще бъдат изцяло на английски език и се надяваме, че ще способстват за застъпването между образование и социално-икономическите изисквания в региона на Югоизточна Европа. Целта е студентите да придобият иновативни и конкурентноспособни умения, за да успеят да се интегрират на съвременния трудов пазар, както и ще им се предоставят възможности за провеждането на иновативни научни изследвания.

През първия семестър на едногодишната програма студентите проследяват основните лекции, които се считат за най-съществени в областта на тяната специалност. През втория семестър студентите се специализират и могат да избират курсове в областта на своята специализация. По време на третия семестър студентите работят върху свой собствен проект/дисертация под ръководството на член от академичния състав по предмет избран в сътрудничество със своя супервайзър. Преподавателите в магистърската програма са с международна репутация от гръцки и чужди университети.

Повече информация за учебните програми можете да откриете на уеб-сайта на университета http://www.tech.ihu.edu.gr/. Кандидатите могат да посетят някое от събитията, които университетът организира за информирането им във връзка с програмите. Сградата на университета се намира на 14 км. по пътя Солун-Неа Мудания (на моста Терми).

Можете да изпратите своите документи, за да кандидатствате за следващата учебна година - 2010-2011. Кандидатите биват уведомявани в срок от десет работни дни, след като университетът е получил пълният пакет от документи, които се изискват за кандидатстването им. Кандидати се приемат през цялата година до запълване на местата.

Университетът предлага и стипендии.

 

За повече информация:

Йоанис Констас

Мобилен телефон: +30 6972624907

Офис: +30 2310 807532

fax: +30 2310 474520

e-mail: i.konstas@ihu.edu.gr

 

 

Категории: Чужди конкурси университет магистърска програма Солун Югоизточна Европа
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus