Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Никол Кириакопулу започна подготовка за Световното в Доха

30 Януари 2010 / 20:01:44  GRReporter
2326 прочитания

 

 

Окуражително започна тазгодишният спортен сезон за състезателката по овчарски скок Никол Кириакопулу. По време на международния митинг в Дрезден тя успя да прескочи 4.30 м., като отбеляза също така и неуспешен опит за 4.35м. Целта на Кириакопулу е да участва в Световното първенство в Доха, а за тази цел тя ще трябва да прескочи височина от минимум 4.40м. Представянето на гъркинята в Дрезден даде старт за подготовката й за световното, а отбелязаният успех е силен стимул за тренировки. Опитите за скок на височина 4.40м. състезателката ще продължи идната седмица в Гърция.

През юни 2009г. по време на Средиземноморското първенство в Пескара лекоатлетката прескочи 4.50м. като с това спечели първо място и поби собствения си рекорд. Четирите метра и петдесет сантиметра на гъркинята бяха и рекорда на първенството. През август 2009г. Кириакопулу не се класира за финалите по овчарски скок - тя не успя да прескочи 4.50м.

На Световното първенство в Берлин гъркинята зае 19-то място, а на Средиземноморското първенството и на първенството на Гърция – първо.

През 2008г. освен в спортните първенства на Гърция тя взе участие и в Олимпийските игри в Пекин, а също така и в Световното първенство където се класира на 13-то място. На Балканското първенство тя спечели първо място с резултат 4.45м., а на турнира Тофалия (Патра) с резултат 4.30м. По време на първенството на Гърция през 2008г. Кириакопулу зае второ място.

Успехите на лекоатлетката датират от още по-отдавна - на Европейското първенство през 2004г. тя се класира на седмо място, а на Световното първенство за девойки на шесто.

Снимка: RUNNER

 

 

Категории: Никол Кириакопулу Световно първенство Доха овчарски скок ДрезденСпорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus