Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

На веселие и спорт в олимпийската база по кану-каяк слалом в Елинико

20 Март 2010 / 16:03:18  GRReporter
1324 прочитания

Емануела Карастоянова

Можете ли да си представите бурна река в Атина, по която да се спуснете с  лодка или кану-каяк? Ако отговорът е да, то вие сте на прав път – в Атина има такава река и тя е достъпна за всеки.  Ако отговорът е не, елате в олимпийската база по кану-каяк в Елинико и ще се уверите, че сте били в грешка.  От 22-ри декември до 16-ти май в нея се провеждат  „Дни на спорта  и забавлението”.  www.grreporter.info не устоя на изкушението и реши от близо да се запознае с базата и нейната програма. Оказа се, че не е било на празно...

Мястото се намира само на 15 км. от центъра на града. Не територията на 30 кв. км базата, за която се грижи фирмата „Спортни и увеселителни паркове” предлага чудесни условия за водни забавления за деца, юноши и възрастни. Всяка събота и неделя комплексът е отворен за посетители. Тук те могат да вземат участие в състезание по кану-каяк слалом и рафтинг. В състезанията по рафтинг можеда участва всеки, който е над 8 годишна възраст и умее да плува.  Условие, което всеки трябва да изпълни  е минаването през едночасово обучение по рафтинг... ( удоволствие, от което едва ли някой би се отказал!). Участниците се състезават по групи, а във всяка една лодка се качват от 6 до 8 човека. Условие за участие в  състезанието по кану-каяк слалом е състезателят вече да се е занимавал  с конкретния спорт. И в този случай както и в предишния, участниците минават през едночасово обучение преди старта в забавлението.

По време на посещението си на олимпийската спортна база www.grreporter.info имаше късмета да стане свидетел на тренировката на чешкия национален отбор по кану-каяк слалом. Под топлите лъчи на пролетното слънце състезателите с всичка сила се бореха с водната стихия, която с виражите си не веднъж се опитваше да се покаже по-силна от греблата на юнаците. Гледката е невероятна и си струва да се види.

На срещата с директора на базата по кану-каяк, г-н Янис Холевас,  разпитахме за историята на спортния комплекс. Както г-н Холевас  обясни фирмата „Спортни и увеселителни паркове”  се е заела с използването на олимпийската база по кану-каяк слалом с перспективата да  построи   най-големия  Воден парк в Европа и най-големия Тематичен парк на Балканите. Базата е построен  през 2004 година за нуждите на Олимпийските игри и още по време на test event-а  е спечелила симаптиите на експерти и спортисти с изключително високото си ниво. По думите на г-н Холевас това е най-добрата база по кану-каяк слалом в света и дори и тази от игрите в Пекин не може да се мери с нея. През 2005 и 2006 година тук се проведоха първенствата за Световната купа по кану-каяк. В момента в комплекса провеждат тренировките си  европейските национални отбори по кану-каяк слалом.  „За първи път програмата „Дни на спорта и забавлението”  е организирана през 2008 година и трае  1 месец. Понеже успеха, който отбеляза беше голям и се хареса много на състезателите решихме тази година програмата да трае 4 месеца”- обяснява г-н Холевас.  От края на февруари досега  в нея са  участвали 2000 деца на училищна възраст.  Базата ще бъде отворена за посетители всяка събота и неделя до 9-ти май 2010 година (с изключение на Великден и 11.04).

Ако идеите ви за интересно и нестандартно прекарване на съботно-неделните дни са се изчерпали или пък не знаете какво да направите с малчуганите, които през уикенда преобръщат къщата ви надолу с главата, поради липса на друг начин да изразходват енергията си,  не му мислете много, а елате в олимпийската база по кану-каяк. Водните виражи ще доставят на вас и на вашите деца силни емоции и ще се погрижат да прекарате почивните дни весело.   

 

За контакти: Парк за забавления и спорт

Ул. Аеропориас, Олимпийска база кану-каяк слалом

16 777 Елинико

Тил. 210 98 48 676

www.hellinikonparks.gr/days/

e-mail: info@hellinikonparks.gr

 

Категории: кану каяк Елинико олимпийска база по кану каяк Атина спорт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus