Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мъжкият отбор по водна топка на Олимпиакос отново стана шампион на страната

18 Юни 2010 / 22:06:51  Емануела Карастоянова
1724 прочитания

 

За поредна година мъжкият отбор по водна топка на Олимпиакос спечели първенството на страната в А1. Бяло-червените победиха отбора на Панйониос със 7-5 на басейна в Пирея. Победата от тази вечер донесе на домакините 23-то спечелено първенство в историята на отбора.

Една единствена крачка оставаше на бяло-червените за да спечелят титлата. По време на последния мач с отбора на Панйониос на басейна в Неа Смирни те спечелиха със 7-6 и... устрeмиха поглед към следващата среща на отборите. На басейна в Пирея очакванията на домакините се сбъднаха. Те успяха да докажат за пореден път, че не друг, а Олимпиакос е господар на басейна.

Мачът започна с видимо превъзходство от страна на домакините. Те не се затрудниха да намерят ритъма си и бързо пристъпиха към атаки. Въпреки, че гостите бяха тези, които отвориха играта чрез гол на играча Мазис, Панйониос прекалено дълго се „луташе” във водите на басейна. Не успяваше да организира правилно атаката си, не можеше и да се похвали с особено добра защита. За сметка на това Олимпиакос не се забави да отговори на гола на Казис. Към атаки пристъпиха Афрудакис и Теодоропулу и минутите завършиха с резултат 2-1.

Втората серия донесе по-добри резултати за Панйониос.  Отборът продължаваше да има проблеми с атаката и губеше ценни положения за гол. Благодарение на още по-силната си защита обаче домакините останаха почти без шанс за гол. Минутите завършиха с резултат 1-1.

Третата серия донесе най-голям успех за Олимпиакос. С головете на Коматина, Хадзитеодору и Милонакис отборът натрупа значителна преднина. На поизостанялия Панйониос сякаш нямаше кой да помогне. Преди изтичането на минутите Мурикис вкара най-после гол и така серията завърши с 3-1.

По време на последния сет гостите се опитаха да наваксат разликата в резултата. Това бяха и минутите, когато те вкараха максималния си брой за вечерта. Вкараха ги Мазис и Пападонгонас. Отговорът на Олимпиакос дойде една минута преди края на мача с гол на Милонакис и резултат 1-2.

Олимпиакос (Патерос): Милонакис, Хадзитеодориду, Комадина, Теодоропулос, Афрудакис

 

Панйониос (Волтиракис): Мазис, Пападогонас, Мурикис, Беристианос

Категории: спорт Олимпиакос Панйониос водна топка А1
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus