Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мъжкият отбор по водна топка на Олимпиакос на една крачка от титлата...

16 Юни 2010 / 22:06:12  Емануела Карастоянова
1852 прочитания

 

 

На една крачка от титлата се намира мъжкият отбор по водна топка на Олимпиакос. В мач с отбора на Панйониос, който се игра на басейна в Неа Смирни бяло-червените поведоха със 7-6 . С резултата от тази вечер те натрупаха преднина от 2-0 във финалите на първенството на А1 за мъже.

Още от самото начало мачът започна динамично. И двата отбора пристъпваха към атаки и печелиха преднина на смени. Възможностите на гости и домакини изглеждаха равни и първите 8 минути свършиха с резултат 3-3. Равният резултат придаде на срещата вкус на дерби още от самото начало на мача.

Следващите минути започнаха с много силни атаки от страна на домакините. Благодарение на играча Мурикис резултатът стигна до 4-3. Така Панйониос завърши полувремето с 5-4 и надежди за крайна победа.

След почивката настъпи и поредната промяна на басейна. Този път гостите бяха тези, които се съвзеха. Те пристъпиха към масирани атаки на чело с играча Милонакис. Не се забавиха да изравнят резултата. Доскас също помогна на отбора си да поведе. Гостите напреднаха с 6-5. Температурата на басейна отново се покачи. Както можеше да се очаква не след дълго последва поредното изравняване на резултата. Този път от страна на Миралис. С третия си вкаран гол пък Доскас доведе резултата до 7-6. Така завършиха и минутите.

Въпреки огромната подкрепа на феновете си Панйониос не успя да спечели мача. Решаващи за резултата се оказаха последните минути, в които домакините направиха не една грешка. И двата отбора имаха шансове да вкарат гол, но не всички бяха използвани. Крайният резултат беше нотката драматизъм на Олимпиакос да спечели мача и с това да се доближи още повече до титлата.  

За това дали бяло-червените ще станат победители ще зависи от мача, който отборите ще играят в петък на басейна в Пирея. Едно е ясно- Олимпиакос е вече само на една крачка от титлата... А Панйониос от своя страна пък се зарича да даде всичко от себе си.

Минути: 3-3, 2-1, 1-3, 0-0

 

Панйониос (Волтиракис): Мурикис, Миралис, Мазис

Олимпиакос (Патерос): Доскас, Делакас, Комадина, Теодоропулос, Милонакис

 

Категории: спорт водна топка Олимпиакос Панйониос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus