Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мотивация е притеглила V-Span към Олимпиакос

15 Август 2010 / 19:08:14  GRReporter
1100 прочитания

Какво се крие зад решението на Василис Спанулис да премине към лагера на Олимпиакос? Нещата винаги са относителни, макар и това в което вярваме да е константа. Когато става въпрос за отбори и спорт нещата са различни. Какво означава да вярваш в един отбор? Да вярваш в „марката” или в добрия спорт? Или в отбора, който е на върха? Тези въпроси със сигурност вълнуват спортистите. В по-голяма степен обаче те вълнуват  феновете, за които отборът е нещо повече от тим. Те отказват да преглътнат, че техните идоли, които са се кълнели в цвета на фланелата си са минали от другата страна на лагера и се борят за лаври и успехи с цвета на вечния враг. Чувстват се предадени… 

Не така се чувстват обаче самите спортисти. Със сигурност не и Василис  Спанулис, който до неотдавна не спираше да декларира как милее за зелените. Баскетболната звезда не се вълнува от това какво пишат феновете из  блоговете и предпочита да се концентрира върху „завоя”, който неотдавна взе.

След дълъг период на мълчание той най-после реши да разкаже за трансфера си.  В интервю за кипърския вестник „Катимерини” той изяснява, че в Олимпиакос не е дошъл заради парите, а заради силната мотивация, която отборът му дава. Гардът твърди, че решението  да остави зелените и да отиде при бяло-червените му е коствало доста. Впечатление обаче прави лаконичният стил, с който зелената до вчера звезда отговаря: „Всеки може да говори каквото си иска. Всеки вижда нещата от своя гледна точка. Човек може да мисли и чувства в духа на отбора или както по друг начин иска. Истината е, че в моя живот мотивацията играе огромна роля и тя беше причината да сменя отбора си”. За това дали решението е било трудно той разкрива: „ Решението със сигурност беше трудно, но е осъзнато. Когато взимаме решение важното е да сме го премислили добре преди да го вземем… Не беше лесно нещо, със сигурност ме притесни. Сега вече обаче всичко е наред”. Реакциите на феновете и злобните коментари също не притесняват гарда: „Можеше да се очаква, че ще стане такова нещо. Феновете имат своите вестници, логично е да има такива реакции. За жалост в живота не може всички да те обичат… Уважавам всичко това. Всеки може да изразява свободно мнението си. Аз продължавам.” Звездата се изказва лаконично и за журналистите: „ Не е моя работа да оценявам журналистите.  Всеки си върши своята работа”- казва Спанулис в стил, в който рядко можем да го чуем да отговаря…

Трансферът мина през много перипетии. Спанулис се бавеше с решението, което в определен момент го прерасна и играчът просто се загуби в дилемата си. В средата на юли след като мълчанието му беше докарало до истерия медии и треньори, Разумните и предвидливи действия на управата на Олимпиакос и на Душан Ивкович извадиха играча на повърхността… в своя полза. V-Span подписа с бяло-червените, а блузата която той ще носи три години ще струва на клуба 7,2 милиона евро. Така завърши и един от най-драматичните летни сериали, в които Олимпиакос се бори с нокти и зъби за международния гард, а Панатинайкос загуби безценния си играч.

Категории: Олимпиакос Панатинайкос Василис Спанулис трансферСпортБаскетбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus