Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Мечтата ми е да направя един по-различен театър

12 Август 2010 / 22:08:48  Емануела Карастоянова
3428 прочитания

Кирякос Методиос Аргиропулос е режисьор и продуцент на постановки за куклен театър. Поставил е над 60 пиеси на театралните сцени в София, Варна, Бургас, Сливен и Ямбол и над 20 постановки зад граница. Постановките му са представени между другото в театър „Гротеска” в Краков, на сцените на Националния театър в Атина, в Националния театър на Северна Гърция,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            в „Тесалико театро” в Лариса, в „Нео театро”, театър „Софули” и в Американския колеж в Солун.

Режисьорът се изявява и в областта на телевизионния театър. През 1981 година той прави постановката „Слънчогледчето” за Полската национална телевизия, а през 1992 година „Четири приказки за един змей” за БНТ. Носител е на многобройни награди и отличия. Съпруг е на българската актриса Пламена Гетова. С www.grreporter.info той говори за работата си като директор на Столичния куклен театър, за мечтите свързани с изкуството да правиш театър за деца и за трите си родини...

 

GRREPORTER: Какво означава да си директор на куклен театър? Напрежение, отговорност, удовлетворение?

Категории: Кирякос Аргиропулос Софийски куклен театъррежисьор изкуство деца
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus