Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Ливърпул обяви Сотирис Кирякос за играч на месец октомври

13 Ноември 2010 / 22:11:32  GRReporter
2821 прочитания

 

Футболният отбор на Ливърпул обяви Сотирис Кирякос за най-добър играч на  месец октомври. В гласуване, което се проведе на страницата на отбора, гръцкият защитник спечели цели 61%. През изминалия месец Кирякос или „Сото” както още го наричат се представи много добре като помогна на отбора си да се излезе на „прав път”. Имаше 5 участия и 1 отбелязан гол по време на мача с Блекбърн. Успехът наистина е голям, тъй като гъркът успя да изпревари в класацията Рейна и Джерард, спечелили 13% и 8% съответно.

Наградата защитникът получи от ръцете на Рой Ходжсън, който заяви: „Смятам, че той заслужава тази награда. Вкара един важен гол и беше главната фигура в отбора. Беше много добър. Имаше няколко много добри участия и би трябвало да е много щастлив с представянето си до момента... Имаше и други играчи, които се представиха добре, но мисля, че „Сото” е един от тези играчи,  на които  не винаги се пляска. Джерард, Торес и Рейна получават възхвали постоянно и мисля, че е добре да се дават награди и на други играчи, които заслужават.”

След като получи наградата за най-добрия играч на червените за месец октомври, Кирякос получи  похвала от словака Мартин Скртел. Централният защитник заяви  на официалния сайт на Ливърпул: „Той е чудесен играч и показва, че може да вкара много голове. В нагласените положения е страхотен. Мисля, че в момента той е най-добрият играч в Premier League в играта на високо... Оитвам се да имитирам движенията му във въздуха. Не е никак лесно обаче, ситуацията крие в себе си опасности. Опитвам се да се развия в тази насока и се уча от „Сото”.

Кирякос стана първият гръцки играч, сложил фланелата на Ливърпул. Трансферът в „червените” миналия  август беше най-голямата му стъпка, а цената за него  беше 2 милиона лири. Многобройните грешки, които защитникът допускаше обаче караха мнозина да се съмняват, че гъркът ще отбележи успех.

Новодошлият играч положи огромни усилия да спечели доверието на Рафа Бенитез, но дълго време така и не успяваше да убеди английските медии. Страницата Goal.com беше публикувала дори класация с 10-те най-лоши трансфери, направени през сезона 2009-2010 в Premier League. На нея след челните места на Алберто Акуилани, Санта Крус и Минто, „Сотис” заемаше 6-то място.

 

 

Категории: Сотирис Кирякос защитник Ливърпул месец октомври награда най-добър играч спорт футбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus