Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Конни игри в памет на Кристина Онасис

28 Септември 2007 / 17:09:05  GRReporter
6028 прочитания

От днес в Олимпийския център по конен спорт в атинското предградие Маркополо започнаха първите конни игри в памет на Кристина Онасис, дъщерята на големия гръцки предприемач и милионер Аристотелис Онасис. Това не просто е първото конно състезание от световна величина в Атина след Олимпийските игри през 2004 година, но се очертава да е най-светското събитие за годината в Гърция. Игрите се организират от Гръцката федерация по конен спорт, чийто президент Исидорос Кувелос е съпруг на гръцкия външен министър Дора Бакояни. Те са под егидата на дъщерята на Кристина – Атина Онасис Де Миранда. Спонсори на спортното събитие са Министерствата на туризма и на спорта.

В състезанията ще участват над 200 ездачи от 13 европейски страни и Бразилия и Австралия, сред които блестят имената на съпруга на Атина Онасис Алваро Алфонсо Де Миранда Нета от Бразилия, на германците Лудгер Биърбаум и Марадит Михаелс Биърбаум, на швейцареца Маркус Фучс. В категорията CS13 безспорната фаворитка е новозеландката с български паспорт Саманта Макинтош. В същата категория ще се състезават и гръцките шампион и вицешампион Хана Митилинеу и Елина Дендрину.

Голямата награда Гранд При на името на Кристина Онасис ще се връчи на 6 октомври, а спорът за нея ще се предава директно от Eurosport. Това е и денят, в който ще се състезава Алваро Алфонсо Де Миранда Нета и надеждите на гърците са, че този ден Атина Онасис ще ги зарадва с една от редките си визити в Гърция. За последен път внучката на Онасис посети родината на дядо си през 1996 година със семейството на баща си Тиери Русел.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus